Automate your Marketing
with Womplify




 
THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-May-2008 20:05 Email | Share | | Bookmark
Ini Adalah Entry yang Terakhir



photograph by : Saiful nang

Untuk Semua ini adalah entry yang terakhir kat fotopages nie.. sampai sini sahaja aku tulis blog nie.. terasa berat jugak nak tinggalkan blog nie.. bler nak tinggal jek teringat waktu-waktu yang lepas daripada korang x kenal.. korang kenal.. dari pada bukan kawan,jadi kawankan. Bagi sesapa yang lama tak masuk ke sini.. jangan terkejut dan bertanya apsal x update-update gambar.. Kalau x de gambar baru tu jangan lupa masuk kat sini http://blog.udeyismail.com . Sebelum nie memang dah ada blog tu.. x tp belum secara rasmi nak pindah.. pikir 2,3 kali jugak sebab sayang nak tinggalkan fotopages nie.


Monday, 26-May-2008 20:35 Email | Share | | Bookmark
Sudah Sampai Waktu




Tak lama lagi.. saya akan tinggal umah lama.. dan dah sampai masa untuk saya lakukakan "Hijrah" Rasa macam sedih sesangat nak tinggalkan umah lama nie.. hampir 2 tahun disini saya berdiri dengan anda semua.. nak melangkah setapak.. rasa tersangat sayu.. bler dikenakan masa didalam 2 tahun yang lepas.. dari buta kayu. Rumah nie jugak tempat untuk saya berkerja dan berkarya..dan dari sini laa semua kenal siapa saya.. dari mana saya.. terpaksa pikir panjang sebab nak berpindah.. dan sekarang lah waktu yang sesuai dengan masa. Tak lama lagi blog nie dengan Secara Rasmi akan ditutup buat selama-lamanya.. dan disini jugak saya akan ingat sampai bila2 dari mula sampai keakhir. Terpaksa tutup rumah nie .. sebelum nie Saifulnang & mukhriz dan tiba giliran saya untuk tutup rumah nie.. Terima kasih buat semua yang telah mengenali diri saya.. anda semua telah banyak membantu saya selama saya disini.. Kat rumah nie saya x akan robohkan (x kan delete semua gamb).. biar laa dia kekal berdiri kat sini selagi fotopages x close.. sayang nak remove semua.. esok2 kalau rindu boleh laa masuk overnight jap ke.. lepak2 ke.. nanti leh citer kat anak2 hehehe

Dengan Photography nie laa... cara saya berkarya bercerita melaluai gambar.. nak melukis lukisan x cantek,nak menyanyi suara kurang sedap dan bersajak x pandai mengarang.. dengan gambar laa saya bercerita walaupun orang lain kurang faham apa yang ade dan apa cerita dalam gambar.. Kadang kita kurang sedar dalam sekeping gambar menceritakan seribu satu makna. Nilai sekeping gambar tu paling bermakna dalam hidup.. Saya tau semua orang ada koleksi gambar tersendiri daripada anda kecil sampai laa besar.. dan saya x bernasib baik.. kadang tgk orang mmg cemburu jugak sebab semua orang ada gamb koleksi daripada kecik.. bebanding dengan diri saya sendiri yang x pernah ade simpanan gamb waktu saya kecik.. terasa sangat rugi.. x de memori yang boleh saya ingatkan dan hanya satu kenangan sahaja yang boleh disimpan dalam hati.. langsung x de salam simpanan.. dulu ade tapi semua dah terbakar.. sedih pulak bila teringat benda2 mcm nie.. kalau sesapa yang ada tu simpan laa elok2.. kalau ade lagi film boleh jugak bawak g kedai.. nie langsung x de.. nanti satu masa.. mcm mana nak tunjuk dan nak kongsi dengan anak-anak ?.. Kalau laa saya ade anak,saya akan capture dari mula sampai laa akhir perjalanan dalam kita membesarkan anak-anak






UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Friday, 23-May-2008 16:04 Email | Share | | Bookmark
Buat apa yang kita suka

Semua suka kan kalau buat benda yang kita minat.. X de halangan dan bebas untuk kita lakukan.. X semestinya minat tu berkaitan dengan photography sahaja… x kira apa-apa minat.. Waktu sekarang bila Kita dah keje sama ade yang Bujang atau dah kawin mesti akan cari apa minat aku.. minat tu kadang kita x sangka.. datang kadang2 secara tiba dan kita x dapat Jangka. Orang ckp minat yang bebetul kita dapat tengok masa kecik2 apa yang kita buat.. dari kecik apa yang selalu dia buat.. Orang selalu mencari benda apa yang dia minat..bagi isi masa lapang.. Minat nie melibatkan minat yang boleh mengeluarkan Duit dan minat yang tak mengeluarkan duit.. X salah kalau kita nak keluarkan duit semata-mata nak mencapai tahap kepuasan janji benda tu boleh buat kita suka.



Bagi Saya minat yang saya suka adalah Photography , X sangka boleh minat benda nie..Kalau x silap masa kecik2 dulu ada gak pegang2 camera ke hulu hilir bawak kamera.. walau x de kodak pon bawak gak sebab suka sangat main dengan Flash Kamera.. Seronok dapat kenakan orang.. Pegi jek dekat2 kawan petik Shutter sbb nak keluarkan Flash.. duduk Sesaja.. Ambik Kamera kat tangan Point kat muka.. Lepas tu tekan kasi kena flash dekat mata sendiri.. bila mata kelam lain mcm jek gelak sorang diri.. kira waktu tu anggap satu benda baru yang boleh saya main.. orang pesan “Jangan main flash buta mata sat lagi pa x tak dapat”. Pernah Dulu dapat hadiah yang bapak Saudara bagi masa dia baru balik dari mekah dia ade belikan Kamera, tapi kamera x leh ambik gambar laa.. “kamera Slideshow” Kat dalam 2 ada gambar2 tanah suci.. dapat jek sampai ke sudah duk main.. dari petang sampai ke malam.. hehe.. Tula kadang-kadang tak perasan benda2 mcm nie.. bila dipikirkan balik ada kaitan dengan masa lalu yang pernah kita lalu dulu… dan x sangka.


Thursday, 22-May-2008 21:17 Email | Share | | Bookmark
Blog Updated!!



Potraiture Syaromi & laila : please Click This Link HERE

Bila Teringat masa kitorang g Thailand teringat pulak nak upload gambar syaromi & laila..Gambar kat atas tu masa aku buat kelas "Wedding in CS way" Duduk sehaja nak up sikit 2, 3 keping gambar Waktu kitorang sesak kat Bangkok dia laa tolong guide kan mcm mana nak keluar dan kat mana kami nak cari makanan Halal Kat Thailand Kebetulan Syaromi Waktu keje kat Pejabat Kedutaan Thailand di Bangkok.. Syaromi gak laa jadi Tukang Cakap.. sebab dia pandai Bercakap dalam Bahasa Thai.. Kalau x pe laa kami nak bercakap dengan Mr. Pepsi dulu.. Letih jugak cakap pakai tangan.. buat bunyi motor laa ape2 laa.. Kelakar pulak bila ingat pengalaman kami tu.. Semalam Waktu aku nak Kemas kini semua Data kat dalam Hard Disk Terusik Pulak Folder Gambar kat Thailand.. Last dapat idea nak sambungkan citer semula pasal perjalanan kami... Dulu citer x detail sangat kali nie aku nak citer dari A-Z laa Korang semua mesti baca Blog nie..




Walaupun citer nie dah lepas.. aku teringin nak kongsi dengan semua yang sebelum nie belum pernah baca pasal citer nie.. Sebab Rase seronok bler dapat berkongsi dengan semua orang.. nak2 x lama lagi aku akan buat sekali lagi perjalanan mcm nie jugak .. dulu x bape detail.. kali nie aku nak completekan cerita nie kalau sempat.. so korang kena baca dan tengok sendiri dan bayangkan kalau korang jadi mcm kitorang Waktu tu.. Cerita penuh klik Link SINI

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Wednesday, 21-May-2008 23:11 Email | Share | | Bookmark
Recent Work : Nakba day





Hari peringatan 60 tahun Bumi Palestina dibawah Kuasa Israel

Photojournalism blog : please Click This Link HERE


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net