THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  23  24  25  26  >  >>]    [Archive]
Monday, 29-Oct-2007 16:54 Email | Share | | Bookmark
Terima kasih Kerana menunggu

jump
down
get it
View all 15 photos...

photo documentary "Pongsun" Photographs by : udeyismail


photo documentary "Pongsun" Photographs by : udeyismail


Girls having fun. Kredit tu UNISEL photographs by : udeyismail


"research & tips for teeth care" Photographs by : udeyismail








photo documentary "Pongsun" Photographs by : udeyismail

First sekali nak mintak maaf untuk semua.. sebab ambik masa yang lama untuk upload gambar baru.. sorry disebabkan masa dan aktiviti yang padat x dapat nak upload dengan cepat.. tapi walau sibuk mcm mana pon tetap kena buat. Mesti ade yang hari-hari masuk sbb nak tengok pe udeyismail upload untuk hari nie.. kalau x de pape tu jangan laa kecewa.. benda baru tetap ada untuk nak tunjukkan untuk semua kat sini. Sekali lagi nak mintak maaf pada yang invite ke rumah terbuka minggu nie dan minggu lepas.. Saya x dapat datang ,sibuk dengan jadual.. Dah mula sibuk dengan tugas sebelum nie..

Kenapa suka ambik gambar orang? Soalan nie ramai jugak yang bertanya kat saya kenapa sll sangat ambik gambar orang. nak tau kenapa sbb saya suke capture benda tu..sebenar subjek yang ade human nie.. buat rase feel tahap yang melampau.. Capture all moment bout human. Dan sebelum nie saya pernah bagitau "I love photojournalism & Wedding photojournalism" tapi saya akan buat benda yang sama jek.. kalau boleh semua nak mencuba nak jugak tambah ilmu yang lain jugak. tak tau laa kenapa special sangat kalau ambik gambar Human nie.. So kalau kalau korang jadi saya cuba laa ambik gambar tengok dan rase apa yang saya rasa atau cuba jadi manusia yang kena ambik gambar (memang dah manusia)..

Thank untuk Semua Pelajar UNISEL yang ujurkan program di kampung orang asli pongsun..Hari ahad tu sebenar ke kampung hanya nak pegi jalan2 dan x terpikir langsung nak dapatkan gambar ,kira rezeki laa dapat ambik gambar time 2 dan dapat join semua orang kampung.. Orang Asli x mcm dulu lagi bila tengok Kamera semua dah cabut lari sekarang dh x bila nampak kamera masing-masing dah buat x tau macam perangai yang saya jumpa kemungkinan diorang dah x kisah sebab dah kenal sape saya sebelum nie.. dah pernah tengok . Insyallah untuk assigment "Taraf pendidikan Orang Asli" untuk photo documentary saya akan kongsi dengan semua.. x lama lagi so kena tunggu ape aktiviti yang saya buat kat sana..

Untuk Gallery sila klik link nie : http://www.flickr.com/photos/udeyismail

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Wednesday, 24-Oct-2007 09:14 Email | Share | | Bookmark
The Reception Wan Emri & Amilah, Concorde Hotel , Shah Alam

Hotel Concorde Shah Alam
Wan Emri & Amilah
guest
View all 42 photos...












UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Monday, 22-Oct-2007 16:37 Email | Share | | Bookmark
Rebut peluang yang ada!!





10 Sebab Kenapa Pilih CS


Dari feedback seorang customer melalui emailnya

Saya pilih CS kerana

1. Jurugambar CS di latih secara professional oleh Saiful Nang
2. Skill jurugambar yang menyeluruh dari segi artistik dan juga PR
3. Mudah berurusan dengan CS
4. Sistem pemprosesan yang sistematik dengan "update progress" yang kerap (Takdelah tertanya2, album bila nak siap)
5. Proses penyediaan album yang dilakukan oleh "Professional Designer" yang juga photographer yang pasti mempunya "taste" yang seiring dengan photography.
6. Kami ada contract yang proper yang meyakinkan kami untuk berbelanja besar kerana semua "janji" mereka ada dalam dokumen kontrak.
7. Mudah nak bayar, pakai check boleh, cash boleh, bank-in boleh, wire transfer boleh, maybank2u boleh, Mastercard, Visa Card semuanya pun boleh.
8. Layanan mesra dan professional jurugambar dan crew2 CS di lokasi dan juga pejabat.
9. Pendedahan Antarabangsa kepada semua jurugambar2 CS meyakinkan kami CS TAK AKAN buat hal (Kalau Raja pun yakin, siapa lah kita pacal yang hina ini heheheh)
10. Tahap profesionalism CS yang tinggi tetapi masih tidak melupakan golongan kurang mampu untuk memiliki memori perkahwinan rakaman jurugambar2 CS. Sebab itu CS menawarkan pakej mampu bayar sebanyak RM1480 (Sebelum ni ingat harga mesti 3-4 ribu, tapi sekali tengok RM1480 terus ambik, walaupun bukan SN yang ambil tapi jurugambar2 SN juga sangat berkebolehan)

Daripada saya ambil orang lain yang tak tentu service nya bagaimana, saya tak menyesal booking CS dan team mereka untuk wedding saya. Album dan gambar saya walaupun hanya di kampung2 biasa, tapi hasilnya LUAR BIASA HEBAT. Walaupun hanya sentuhan jurugambar2 SN (Bukan SN sendiri). Tapi cukup puas hati


Puan X dan En. Y
Klang
(Telah di edit sedikit daripada text asal)

10 Kriteria Pemilihan Jurugambar CS
Ini antara kriteria2 pemilihan untuk jadi jurugambar CS yang saya ada dalam penilaian saya.

1. Minat mesti mendalam
2. Disiplin diri (Minat yang mendalam akan menguatkan disiplin peribadi terhadap kerja)
3. Berpendirian (Tidak mudah dipengaruhi oleh anasir luar)
4. Muda dan Suka cabaran
5. Sabar dengan ujian dan "Tahan Maki" (Critic Session mingguan kami mmg pedih telinga)
6. Jujur dengan Kerjaya
7. Sihat Tubuh Badan
8. PR Skill kepada semua golongan
9. Kreatif
10. Setia dan mengenang budi.

Itulah antara resipi mengapa team CS boleh tahan dengan apa jua cabaran dan berapa besar pun event yang diberikan. Dengan teamwork yang bagus, cabaran yang mustahil bagi kebanyakan photographer tapi pada kami...ia tidak mustahil.

[size=9]Forward daripada http://saifulnang.fotopages.com[/size]

Untuk Semua yang kat luar sana.. Tunggu apa lagi Rebut laa peluang yang ada untuk merakamkan memori dihari perkahwinan anda semua jangan tunggu dan ambik masa yang lama untuk buat keputusan.

Photo Documentary "Malaysian Ethnic Thai" Click this link & view all the gallery http://www.flickr.com/photos/udeyismail

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Sunday, 21-Oct-2007 18:36 Email | Share | | Bookmark
Puasa dah,Raya pon dah!!

my nep
thank to bataih ban sbb jadi tripod
buli.. tu kelebihan abang
View all 7 photos...

All image Taken by : udeyismail

Akum wbt sekali lagi kat sini saya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri untuk semua memandangkan sambut raya sebulan sebelum masuk ke bulan baru.. dan sekali lagi jugak saya memohon kemaafan jika ade terkasar bahasa dengan korang semua kat sini.. Thank atas ucapan korang semua.. ade yang sms,ada yang hantar kad raya pon ade dan ribuan terima kasih jugak untuk anda yang diluar dari malaysia ,terharu jugak ade jugak orang jauh yang ingat saya.. Thank sebab susah2 call dari jauh masa diorang call tu,,diorang dah raya dah kat sana.. Insyallah kita jumpa kat Malaysia nanti.. mintak maaf laa kat semua x sempat nak reply sms dari korang semua..kadang ade yang call x dapat maklum laa kan duduk area kampung nie susah laa sikit nak dapat call, network sentiasa busy.





Puasa pon dah,raya pon dah.. so lepas nie kena sambung keje seperti biasa balik.. ade yang balik KL poket kosong tu.. jangan sedih penuhkan balik poket korang tu mcm biasa balik.. letih kena hulur kat kampung pon terasa lagi nie.. tapi nak buat mcm mana dah biasa kan.. Masuk bulan baru nie.. orang pon dah lepas bajet untuk raya dan ade jugak lepas raya orang dah pikir pasal bajet untuk wedding plak.. sama laa mcm saya nie... wedding photographer.. Tempoh Period photographer dah pon habis.. Dah mula busy dengan jadual laa nie.. Bagi yang baru nak plan tu Insyallah ade lagi tempat anda semua.. So kena laa rajin2 bertanya dan rajin2 jenguk Candidsyndrome.. Jangan malu bertanya kalau nampak orang tu.. lain mcm.. Cuba Ringankan Tangan dan mulut. Tangan tu YM ke ?.. Mulut tu.. Telefon.

Untuk Next entry ape yang saya buat 1 minggu kat kampung kena tunggu saya upload laa nanti.. ade benda menarik yang nak saya kongsi dengan semua orang kat sini.. disebabkan penat x hilang lagi.. terpaksa laa lain masa untuk saya ceritakan.. dalam TV ade cakap JANGAN KEMANA kena tunggu k.. http://www.flickr.com/photos/udeyismail

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Wednesday, 10-Oct-2007 17:31 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri


photographs by : udeyismail

Esok Hari last berkerja sebelum balik bercuti kat kampung.. rase mcm hari-hari yang lepas sllnya satu hari sebelum raya dah bersama-sama dengan family,berbuke dengan family semua, bawak anak-anak buah jejalan keliling kampung.. tu laa yang selalu saya buat bila balik bercuti kat kampung masa raya.. Tapi raya kali nie x dapat berbuke dengan family dan x dapat tolong ape yang patut kat rumah..kemeriah tu x dapat raya untuk tahun nie.. rindu sesangat2.. Esok tengahari dah mula bergerak balik ke kampung.. doakan saya selamat balik ke kampung.. selalunya balik berteman dan kali nie pulak drive sorang2. Benda yang saya paling takut skali saya mmg x leh drive siang2 hari sure akan terlelap nanti.. doakan saya selamat k.. Perjalanan dari KL ke kedah tu ambik masa lama untuk sampai.. Bila dah sampai kedah hati pon dah senang.. harap2 saya sampai malam raya tu.. mcm seronok pulak bila sampai malam raya.. org dah sibuk2 semua dengan bakar lemang.. tahun nie saya sorang dalam family balik lambat.. pape alhamdulillah dapat jugak beraya kat kampung daripada x dapat beraya..

Dengan kesempatan nie saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf zahir dan batin untuk semua yang selalu melawat fotopages saya.. yang x jemu.. banyak bagi sokongan dan ade sampai saya tau sape anda semua yang duduk luar sana.. Minta Maaf kalau terkasar bahasa, Termakan dan terminum harap halalkan.. Kalau yang x sempat saya reply comment atau email tu.. saya mintak maaf.. dan x lupa jugak untuk semua student-student luar negara yang banyak bagi support untuk saya.. terkira dari mana anda berada .. Morocco,Ireland,auckland,Aus,Uk & London hope satu hari nanti kita dapat jumpe.. Saya sekali lagi Mewakili Candidsyndrome Mengucapkan Selamat Hari Raya.. Raya mai rumah k

Ikhlas Daripada :

Wan Salahuddin B. Wan Ismail
(udeyismail)


[<<  <  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  23  24  25  26  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net