THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  16  17  18  19  20  21  22  [23]  24  25  26  27  28  29  30  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 28-Aug-2007 20:22 Email | Share | | Bookmark


photographs by udeyismail

Untuk minggu nie Kami CS Team diberi kepercayaan sebagai official photographer Merdeka 50 kat Stadium Merdeka. Bermula dari pada malam nie sampai laa malam ambang merdeka kat Stadium Merdeka nanti.. Event nie yang paling terbesar kat Malaysia dan besar kemungkinan dah x akan buat lagi kat Malaysia kalau nak buat pon tunggu 50 tahun lagi la.. untuk semua boleh laa bawak anak-anak g sana nanti. Tunjuk kat anak-anak sikit lepas nie anak-anak dah x dapat peluang nak tengok lagi Merdeka 50.

Bulan Puasa pon dah dekat so dah kena planning untuk projek amal untuk anak-anak yatim tarikh pon belum letak bila yang dapat nak pegi.. Kemungkinan yang akan pegi ramai jugak laaa ade yang buat pertanyaan ikut email dan ade jugak telefon.. Bagi student-student Luar yang balik cuti kat Malaysia pon Join sekali dengan kitorang , Thank Taufiq dengan kamarul info dari sini sampai jugak kat jerman, Balqis dengan khairul Dari Japan balik Malaysia sebab bercuti.. sedih plak dengar citer korang x dapat balik raya dah 3 thn. Terima kasih jugak kat akak-akak yang rajin buat kek untuk adik-adik kita nanti.Pada geng2 morocco pe citer korang ade berani nak join kitorang nanti, Sampai jek jangan lupa SMS k. Insyallah Lepas sahaja Big Gathering Sekolah photography candidsyndrome benda nie akan berjalan lancar. Dalam Awal Bulan Puasa nanti photo documentary dah nak start, apa tajuk dia korang kena tunggu laa nanti.

Merdeka March 2007, Tentera Darat Malaysia : http://udeyismail.wordpress.com

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar



Monday, 27-Aug-2007 01:03 Email | Share | | Bookmark
Azad Tan Sri Datuk Ariffin & Kartina Sobri

gallery
the preparation
pool
View all 35 photos...

photographs by udeyismail


" Merdeka March Tentera Darat 2007" photographs by : udeyismail

Dekat-dekat merdeka nie banyak betoi Wedding.. Cuti sekolah pulak belum habis lagi jadi wedding plak bersusun kat sana sini.. bagi yang nak wat wedding.. lepas nie dah masuk bulan puasa kena guna betul2 masa yang ade nie.. kalau dah masuk puasa x de laa aktiviti pape.. mcm kaum lain contohnya cina.. bulan depan bulan yang x de nasib bagi apa yang diorang percaya laa.. bagi kita pulak bulan 9 nie bulan baik.. bulan pahala untuk buat amal dan kebajikan. Bagi yang nak wat sedekah tu niat la daripada sekarang nie.. ade jugak orang lain gunakan peluang bulan puasa nie untuk cari duit poket lebih contoh mcm meniaga.. sure laa akak-akak dengan mak cik yang duk tengok fotopages saya nie.. x lari dari business jual biskut raya kat office betul x.. promosi plak nanti berlambak-lambak kat fotopages.. masuk jek fotopages penuh jek dengan iklan kuih raya ,boleh tergugat jugak iman nie bila tengok kuih tu mcm sedap.. apepun harap semua dah ready nak sambut merdeka dengan bulan puasa nie.. bagi yang rancang untuk wedding lepas raya nie plak.. kena laa ready ape yang patut, repair rumah laaa mcm-mcm laa.

Minggu nie Sekali lagi saya mintak maaf tak dapat upload untuk next entry sbb fotopages nie x leh update.. apa yang kena pada saya mesti semua kenakan.. so sekarang semua dah ok dapat laa kita sambung untuk next entry


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar


Wednesday, 22-Aug-2007 19:06 Email | Share | | Bookmark
We Need Volunteers



New Plan : Majlis Berbuka puasa bersama Anak-anak yatim Al-hafiz
Akum semua memandangkan bulan puasa dah nak sampai nie..banyak aktiviti kita kurangkan bagi kerja harian tu mesti laa kena buatkan. Untuk Hari minggu bulan puasa mesti yang kurang buat aktiviti ,nak lari x larat , nak berjogging plak lagi laa.. sebab bulan puasa.
untuk program akan datang nie saya dengan volunteer yang lain akan mengadakan satu Majlis berbuka puasa dengan adik-adik kita di Rumah Anak-anak yatim Al-Hafiz cenderung Balai, Teluk Intan, Perak.. Bunyi ayat belakang tu memang laa jauh.. kami x memaksa anda semua untuk menyertai kami dalam menjayakan majlis berbuka puasa tu.. kalau yang berminat boleh laa join kitorang nanti.. sambil kita adakan majlis berbuka puasa majlis bacaan yasin jugak akan diadakan dan untuk program amal.. kita boleh sedekahkan adik-adik kita dengan sumbang yang ada Makanan,minuman,pakaian & kewangan. Bagi yang mampu kami amat menghargai jasa baik anda semua.. Kita niat kerana Allah. Dalam bln puasa nie banyak pahala jika kita buat amal dan kebajikan. Hulurkan tangan dan ringankan beban ( mcm bersamamu plak).

Bagi yang berminat anda boleh sertai kami nanti di sana. Penginapan anda disediakan .

Volunteer :
1. udeyismail
2. Shuji
3. Rahman Roslan
4. Razali (trusik)
5. sha
6. Mat jani
7. Fid
8. anna


Untuk Pertanyaan :

udeyismail : 012-2723510
Email : udeyismail@yahoo.com

The Solemnization Putera Rizal & Idora (updated) : Full Entry please click this link http://udeyismail.wordpress.com Enjoy!!

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Monday, 20-Aug-2007 20:06 Email | Share | | Bookmark
Apa korang buat bila cuti sekolah ?

cita2 nak jadi pelayar
jump
yoga
View all 19 photos...










Apa yang korang buat bila cuti sekolah ?

Cuti sekolah sure korang suka kan ?.. time cuti sekolah tu laa nak g jalan2 dengan parent holiday la.. ade yang mak bapak bawak pegi zoo.. bagi saya plak cuti sekolah memang habiskan kat kampong jek. Cuti Sekolah tu laa pulak orang ambik peluang buat wedding laa. Waktu cuti sekolah wedding memang merata nak2 dah dekat bulan puasa nie.. semua aktiviti kena rehat kalau dah bulan puasa.. wedding plak mana leh buat time bulan puasa melainkan Chinese.. tapi untuk tahun nie bulan puasa jatuh bulan 9. kalau x salah Chinese wedding x akan buat bulan 9 , diikutkan kata orang cina sendiri bulan 9 nie bulan x de luck betul atau x ?.. itu ikut kepercayaan orang cina dan bagi orang melayu memang x de halangan bagi setiap bulan Cuma tolak bulan puasa sahaja.. berbanding pulak diluar daripada KL kalau nak buat majlis kena tunggu hari cuti sekolah.. kalau cuti sekolah time tu laa yang paling sesuai nak buat majlis apepun. Kalau kat kl nie x kira bulan semua bulan sapu bersih jek. Lepas jek semua adik-adik kita nak start sekolah pulak mak dengan ayah mula pening kepale sbb sibuk nak uruskan belanja untuk sekolah anak-anak, Dengan Baju sekolah baru,kasut baru pendek kata budak sekarang nie semua nak baru laa.. bagi yang x mampu terpaksa kena pakai baju lama.. nak cari duit tu bukan benda yang mudah nak pulak yang dah ade keluarga.

Selama 2 tahun nie saya belum pernah attend ke umah orang kawin sebagai Guest ,ade jugak yang orang invite gie.. tapi x dapat nak datang atas sebab yang tertentu laa.. kalau pegi sebagai Wedding photographer tu memang tiap2 minggu laa.. bila laa nak rasa mcm guest nie ?.

Ku ingin Terbang Jauh Satu hari nanti

Kawan-kawan satu hari nanti mungkin tercapai dengan mungkin x tercapai.. Insyallah dalam list pon dah tertulis saya akan terbang.. Kenapa saya nak terbang ?. Nanti dikutkan dalam Malaysia nie pon belum habis explorer lagi dan cuba nasib kat luar untuk photo documentary satu hari nanti . Photo Documentary untuk Sape?.. Ape yang saya buat nie untuk nak puaskan hati sendiri sambil tu nak buat Personal Artwork untuk photo documentary dan nak bawak nama Candidsyndrome lebih jauh lagi.. selama nie orang kenal Candidsyndrome sebagai satu Team Wedding photographer. Dalam Candidsyndrome semuanya ada bukan setakat wedding malah lebih daripada tu. I LOVE PHOTO JOURNALISM, PHOTO ESSAY,PHOTO DOCEMANTARY & WEDDING PHOTOJOURNALISM .Kenapa Pilih kat luar dan kenapa x Malaysia ?. Kat Malaysia nie ade benda yang kita tak tau dan ade benda yang kita tau.. berbanding dengan kat luar.. benda yang langsung kita x tau.. selalunya kalau masa saya free x de buat pape.. saya akan keluar dari KL bergantung pada ade yang saya rancang bukan saya buat semua tu ikut kata hati.. kalau ikut kata hati sure laa mati akal nanti. Kalau semua ok dari segi kemampuan insyallah semuanya akan berjalan dengan lancar . Untuk kawan-kawan tunggu untuk next photo documentary ramadhan x lama lagi.






UDEYISMAIL

Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar


Sunday, 19-Aug-2007 14:01 Email | Share | | Bookmark


image taken by : udeyismail




afi & frens , Parit 3, Sungai Besar, Selangor







Kalau Boleh balik ke 17 thn .

Balik tengok budak2 main kat kampong teringat pulak masa aku kat kampong dulu.. tangkap ikan kat dalam charuk (parit) lepas tu main selut (Lumpur). Nak balik ke 17 thn tu bukan nya ada mesin yang boleh bawak balik gie zaman sebelum nie.. Zaman budak2. Zaman Budak2 aku memang best kalau diingatkan balik dan memang x boleh lupa sampai mati. Semalam kebetulan ade wedding kat Sg besar ternampak budak2 kampung main kat tepi bendang.. best pulak waktu tu pegang kamera.. Apa yang diorang main tu.. sama macam yang pernah jadi 17 thn dulu.. Naik lori reramai tolong orang tua bukak khemah kenduri. Waktu tu wedding dah habis tapi bila tengok budak2 main kat sungai terasa memang x mo balik lagi.. nak tgk apa yang diorang buat . Main Tepi sungai laa mcm-mcm laa yang diorang buat.. disebabkan diorang aku sanggup turun dalam sungai sebab nak ambik gambar punya pasal laa.. nampak jek aku turun sungai dia Tanya “ abang kat dalam sungai nie banyak lintah” kat kampong dulu perkataan lintah tu x de laa takut sgt & tak rase geli sbb dah biasa.. dengan keadaan mcm tu..


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar


[<<  <  16  17  18  19  20  21  22  [23]  24  25  26  27  28  29  30  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net