THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 26-Apr-2008 17:22 Email | Share | | Bookmark
Recent Work : Click a Child charity











Minggu nie ada masa untuk join aktiviti humanity work sebelum nie sibuk sikit dengan keje.. memula nak ke Teluk Intan .. balik pikir kat umah nak g Teluk Intan Sesorang mcm boring x de kawan.. sll benda2 mcm nie aku plan last2 minit.. tgh mengadap pc kat umah teringat plak kat budak2.. keputusan nak g tu 50-50. Sebelum nie aku nak wat Assigm pasal anak-anak yatim,Last ade kawan aku msg tanya nak join x g Behrang join diorang g umah anak yatim kat jambo sakti, Alhamdulillah laa ade jugak dapat buat gambar. Awal pagi keluar dari umah ke damansara berkumpul kat sana sebelum bertolak ke behrang.. Aktiviti yang diorang buat untuk anak-anak yatim tu boleh dipuji laa.. bukan sahaja dapat melawat diorang sekurang-kurang boleh bagi Ilmu kat adik2 tu.. "Tutor @site" fokus kepada pembelajaran IT untuk adik-adik tu..

Thank to Click a Child yang bagi peluang kat aku untuk join aktiviti korang.. Time kasih jugak kat Amir,sam,kak na,kak ina & Abg A @ uncle Saiful Next time kalau ade aktiviti mcm nie boleh laa ajak lagi tu pon bergantung pada masa.. kalau sibuk x dapat laa nak join.. ade masa tu ade laa rezeki. Seronok sehari dengan adik-adik tu..pada mulanya diorang nie memang x bape berkenan sgt nak bergambaq last-last biasa gak diorang depan kamera.. apa yang berjalan semalam sama jugak dengan aktiviti yang kami buat masa kat Teluk Intan.. Insyallah kalau ade masa lagi dapat laa Click a child gie jelajah umah anak-anak yatim kat Teluk Intan... Bagi Sesapa yang nak tau apa Aktiviti Click a Child leh laa klik link nie http://www.clickita.com

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Tuesday, 22-Apr-2008 19:06 Email | Share | | Bookmark
Bali Sokmo

 













Cita-cita dengan Usaha

Setiap apa yang kita buat untuk diri sendiri patut kita bangga.. pencapaian dan anugerah diluar jangkaan yang belumnya kita x pernah bermimpi apa yang kita dapat. Tidak salah jika kita berbangga dengan tahap pencapaian kita selama ini. Patut berbangga dengan usaha gigih dengan berkerja kuat bagi meningkatkan diri dari masa ke semasa.Bagi saya dulu saya x pernah bercita-cita nak menjadi photographer atau bermimpi dengan kejayaan saya sebagai
sorang photographer. Mungkin tu semua rezeki kita sampai kita pon x pernah tau dan sebelum nie kita pikir "apa aku nak jadi". Berlatarkan belakangkan pendidikan dalam IT satu benda yang bukan pelik bila bertukar kejaya sebagai photographer.. sesetengah orang akan cakap benda pelik"Ambik IT tapi kenapa leh Jadi photographer".. Tanggapan orang x semestinya akan betul walau tinggi atau bertimbun ijazah & Master kita dapat.. belum tentu lagi hala tuju "Rezeki Tuhan yang bagi".. Bergantung dengan usaha yang kita buat. Saya x pernah ada ijazah mahupun sijil dalam photography dan saya hanya berdiri dan berbangga dengan "Passion ". Tak de Passion setiap yang kita buat tak akan menjadi walau sebesar mana benda yang kita nak. "Tak salahkan kalau kita bangga" bukan berlagak dan sombong.. Jika kita selitkan usaha pasti kita berjaya,, x caya cuba buat dengan usaha.

Ingat Dulu Waktu Sekolah kita.. Semua orang pernah alami benda-benda macam nie.. Dalam Bilik Darjah.. Bila Cikgu Tanya "Cita-cita kamu Nanti Nak Jadi Ape"... Semua Bangun cakap "Saya nak Jadi Doktor,Pilot,Jurutera,Tentera".. Semua orang Waktu 2 memang Tanam Cita-cita tinggi.. Dari pada cita-cita tu ade yang jadi kenyataan dan x tercapai apa yang kita nak.. Terkira ape yang kita nak jadi semua bergantung pada Usaha.. Kalau X silap dulu Saya pernah cakap kat cikgu.. cita-cita nak jadi Engineer .. Tapi Jadi Kenyataan gak.. Tp x lama laa... dan sekarang dah jadi Photographer.. pepun Semua orang ade cita-cita masing2.. x semestinya waktu sekolah jek... kan ?..






UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Wednesday, 16-Apr-2008 12:13 Email | Share | | Bookmark
Casual Potraiture :








Sebelum nie aku upload gambar korang skit jek.. sbb dah janji dengan diorang balik dari Bali nak upload kena laa tunaikan janji.. Walau duduk ceruk mana pon selagi ade Internet selagi tu laa... aku tetap upload gambaq korang semua.. Balik kampung rasa mcm lum puas lagi esok terpaksa balik ke KL sebab ade Tugas yang nak kena selesaikan.. Kesian Pulak Tinggal Mak ayah kat kampung.. Insyallah Kalau ade masa lagi balik semula ke kampung.. Untuk kekawan minta maaf x sempat nak jumpa.. sbb masa x mengizinkan kena balik awal ke KL.. Dalam Masa Bercuti kat kampung banyak habiskan masa kat rumah jaa.. petang skit keluar pusing kampung.. setiap kali balik aku x pernah mis g tempat yang dulu tempat aku main masa2 zaman budak2 dulu.. Bler ingatkan balik banyak kenangan masa zaman tu.. Yelaa waktu dulu kita tpikir ingat benda2 mcm nie bila dah keje.. dah sibuk mulaa nak ingat.. tp tertanya gak mana semua kawan-kawan dulu.. kat mana diorang semua.. kampung dulu x sama mcm sekarang.. banyak beza... budak2 skrg pon makin hari makin pandai.. semangat setia kawan mcm dulu x sama.. tp tu semua kenangan laa.. dan x mungkin berulang balik.. kadang duk termenung sorang.. pikir gak .. "kalau laa aku leh jadi budak2 mcm dulu" hehe.. aku rase korang semua ade cerita masing2.. tp aku rase seronok dibesarkan dikampung.. ok laa nak pasang lagu "kampungku sudah berjaya"

Untuk gLitziaNs semua... ingat pesan aku korang sekarang bukan takat client kitorang dan korang dah officially kawan baru kitorang semua... dan nie satu cabaran untuk korang semua.. ade berani jom gie karok jommm kena selagu...

UDEYISMAIL


Tuesday, 15-Apr-2008 12:34 Email | Share | | Bookmark
Recent Work : Bali

 
 
 
View all 4 photos...









Kawasan gunung berapi Kintamani, Bali Indonesia

Bertolak dari KL nak balik kampung terpaksa keluar awal dalam kul 3.00 pagi dah kuar dari umah.. target nak sampai kampung dalam kul 7 pagi mcm tu.. tp x sampai target sampai kat tapah dah ngantuk.. dah ngantuk x kan nak terus drive takut gak so terpaksa berenti.. Sebelum bertolak ke kampung ade minum dengan Mukhriz & Sapex sbb nak transfer gambar jap.. Skali Lagi Say Congrat tu Mukhriz dapat Ke Abu Dhabi Esok.. Moqh Jangan Lupa Barang untuk aku k.. Bangga dengan ko .. Lepas nie Giliran aku pulak nak Fly ke Dublin.. dalam masa untuk planning nak ke Dublin ade bunyi2 dari UK yang tanya "Takkan datang Dublin jek Kot udey", Alang2 mai la UK" . Insyallah saya akan terbang ke Northern UK atas permintaan Ramai nanti... pepun utk org UK pe tunggu lagi... Email jek saya..

Untuk Gambar bali nie.. kena upload sikit2 x leh upload banyak2.. kalau tunjuk semua x best laa .. bagi korang tunggu jek.. jangan risau laa... hehehe.. nie sampai jek kampung macam rase nak demam pon ade .. mb perubahan cuaca kot.. kat Kedah nie.. cuaca mmg panas x ingat laa.. Untuk Orang KEDAH sekarang saya nak balik kampung.. nak TT jom

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Sunday, 13-Apr-2008 05:30 Email | Share | | Bookmark
Recent Work

 


Portraiture group from Mexico Coming Soon..



Time nie kitorang kat bawah kaki gunung berapi Uluwatu, Bali, Indonesia


Kalau nak tengok entry bali kena tunggu



Alhamdulillah Kami Balik Dengan Selamat dan balik bekerja seperti hari-hari biasa.. Seminggu kat bali nie mcm2 pengalaman yang kami dapat kat sana.. Sampai kat LCCT badan macam tak sihat mungkin Perubahan cuaca kot .. Kami kat sana semua sihat dan bulat-bulat belaka. Bila duk sana seminggu teringat plak Teh Tarik & Roti Canai Malaysia pulak.. Makan Sana pon cukup x de laa kurang.. cuma kalau nak makan kat sana tu mcm kena berjaga2 sikit .. kot2 salah makan hidung besaq kat depan susah gak nanti.. Selama Seminggu jugak CS tutup kedai.. Bagi Semua Client yang Telefon tak dapat tu saya mintak maaf.. Then Cuti dah habis sudah.. dan balik sini jalankan kerja seperti biasa.. dan aku pulak untuk minggu nie balik ke kampung untuk jenguk orang tua kat kampung

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net