THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  28  29  30  31  32  33  34  [35]  36  37  38  39  40  41  42  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-May-2007 12:08 Email | Share | | Bookmark
Shakeel B. Syahrani

shakeel
shakeel giving the smile
the best photo shakeel
View all 30 photos...




Kids photography : Shakeel B. syahrani

Awal pagi sabtu.. bangun awal pagi ke subang airport sbb ade keje sikit.. lepas daripada subang airport terus ke rumah x client aku dulu.. g umah syah sbb janji dgn dia nak datang rumah..bincang pasal birthday party shakeel.. Birthday party shakeel aku x dapat nak ambik sbb waktu tu aku kena ke muar wedding kat sana. Sorry syah sbb x dapat nak ambik,tp dah ckp dgn shah ade orang yang leh ambikkan pix time tu.. 2 hari celeb party shakeel nie. 26 hb aku kat kuala terengganu lepas balik dari kuala Terengganu balik kl start enjin keta terus ke muar plak.

Shakeel nama yang sedap syah letak nama utk nama anak dia maksud dalam English nama shakeel ,Masculine dalam melayu plak maksud dia sasa/kuat. Bulat muke dia comel hehe.. pape pun tq kat syah sbb masak time aku p umah ari tu.. Tq Syah kirim salam kat wife

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Saturday, 12-May-2007 17:29 Email | Share | | Bookmark
Selamat hari ibu,mama,mak,umi dan lain2 lagi

ammaaa


Happy Mother days to all
Mcm sedih plak bleh time hari ibu nie. dah laa aku x jumpe mak aku dah lama. Tak dapat balik kampung tengok mak kat kampung Jadual penuh sgt. Kalau telefon mak aku nie.. mesti sebak jek bler bercakap dengan mak. Insyallah kalau semuanya ok balik laa anak mak nie. Dari kecik sampai laa besaq mmg aku rapat dengan mak.. pe masalah sampai laa nak mintak duit pon dgn mak.. aku x berani nak mintak duit kat ayah aku waktu tu ayah memang garang gler dia garang pon dengan anak2 jek. Aku memang dibesarkan dalam keadaan kampung.. bleh ingat balik waktu kecik dulu mmg seronok kawan-kawan pon ramai, leh mandi sungai tangkap ikan.. nak dapat kenangan memang dah x leh dapat lagi. Teringat lagi aku penah kena belasah dengan mak,, belasah dengan paip air tapi tu mmg salah aku gak.. mak suruh g sekolah agama petang.. aku plak boleh p ponteng tgk citer GABAN hehehe.. memang kelakar sesangat. Aku beruntung sangat sebab masih lagi ada mak.. Aku akan ingat jasa mak sampai laa aku mati..

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Wednesday, 9-May-2007 14:51 Email | Share | | Bookmark
my photo documentary Online

 

photographer by : udeyismail

Photodocumentary Online :
Kalau selalu jek upload gambar wedding jek penuh kat fotopages aku niee.. mcm x cukup plak.. sama laa x kan nak makan nasi jek,, nak gak makan pizza hut.. hehehe. so untuk semua yang kat luar sana my photo documentary online dah pon upload tapi bukan kat fotopages kat fotopages nie limit skit gambar untuk jamu mata korang leh laa klik url bawah tu k

Photo Documentary Online : http://www.udeyismail.com/photodoc
Flickr Online : http://flickr.com/photos/udeyismail

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Tuesday, 8-May-2007 12:47 Email | Share | | Bookmark
Tinggal 2 keping nie jekkk..

 


Tinggal 2 gambar jek yang aku simpan untuk nazri nie. yang lain semua hilang dalam notebook tu.. nasib laa ade yang dah upload kat flickr.. kalau x de apa laa kan . Lepas nie kena banyak beringat bukan sahaja aku tapi semua org laa.. benda nie biler2 boleh jadi kalau kita cuai..lambat jek sikit hilang laaa barang. bukan sahaj dalam kereta x kira laa kat mana barang yang korang letak.

Gambar yang kat atas Nazri & azien, Nazri nie kawan baik aku mase aku belajar kat segamat dulu.. sampai skrg laa mmg close dgn dia mcm adik beradik..ade lagi 4 org kawan baik aku sama geng dengan nazri nie.. masing2 keje lain tempat ade kat johor yang kat kl lagi laa ramai.. Nazri nie kira part of family dari TAN Sri Mustapha Kamal ..lepas abih blajar dia leh keje kerani hehehe.. x mo keje dgn MKLAND & skrg dah mula keje dgn MKLAND.

Citer mase time Blajar dulu kat segamat.. time sengkek x de duit nak makan aku dgn nazri nie g kedai makan,, lepak jek makan .. tgk line clear jek terus aku dgn dia cabut.. jahat gila time tu.. bukan nya skali mmg sll. kesian kat pak cik tu..kalau kitorang nak reunion mmg g kedai pak cik tu.. tu laa nak kena bayar balik apa yang kitorang makan dulu.. kalau x bayar x halal . yang best tu anak org berduit tp susah sesama.. sampai laa skrg kitorang close.. bukan senang nak cari kawan kan ?..

Thank to Khairul

Tq kat khairul semalam sbb nak tolong aku dapatkan balik brg.Benda nie aku x berharapkan tapi kita cuba dulukan mana tau rezeki leh dapatkan balik.. lupa pulak aku Mac address leh trace... so kalau benda tu online dapat laa trace mac address.. harap2 laa online kalau x online rezeki mmg x de. tq khairul

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Sunday, 6-May-2007 15:51 Email | Share | | Bookmark
The Reception Shahrir & Fazliana

Sweet yang merah tu
ingat nie bukan klinik gigi tau
nie pon bukan kasut doctor gigi
View all 31 photos...


Tahniah untuk Shahrir & Fazliana
Terkejut shahrir event start kul 10.15 aku sampai kat TTDI dah kul 7.30 pagi nak wat mcm mana shahrir nak kena cari alamat kalau tau senang laa skit.. sampai rumah fazliana dalam kul 10. Ingat umah faz dekat sangat dengan OU hehehe.. Nama fazliana nama best sweet sampai teddybear merah tu pon sweet hehehe..pada ayah faz tq sbb layan kitorang.. Tahniah untuk korang berdua k

Hari yang paling sedih di Dewan MBSA
Hari sabtu baru-baru nie 5/5 keta aku kena pecah buat kali ke-2 selepas tahun 2004.. hari cuti tu aku ade assignment kat Dewan jejarum MBSA seksyen 11 Shah Alam.. keta aku parking kat dalam kawasan dewan tu.. x sangka diorang berani buat keje dalam keadaan ramai orang mcm tu.. yang paling sedih skali notebook pon kena kebas jugak... dah laa kat dalam tu banyak sgt gambar-gambar yang lum back up lagi.. sekali portfolio aku yang dah aku design utk hantar kedai print pon hilang.. skrg semua artwork aku dah x de lagi.. tinggal kenangan jelaa yang ade pon kat dalam flickr tu pon yang dah resaiz.. kejadian nie jadi selepas aku ambik gambar wedding.
Citer nie jadi mula-mula aku dari TTDI Damansara.. dengan 2 org junior photographer yang follow aku .. time tu aku kena follow Pengantin naik keta diorang ke Shah Alam.. disebabkan nak dapatkan aku kena bagi kunci pada junior aku.. waktu aku sibuk ambik gambar dah nak abis baru aku tanya lap top mana .. rupa2 diorang tinggal kat dalam keta, aku dgn x sedap hati g laa tgk kat keta.. bila dah tgk terkejut dengan blur.. mmg dah kena pecah keta aku... waktu tu aku x pikir pasal keta aku pikir pasal notebook, pasal notebook bukan aku punya, gambar kat dalam tu lagi.. aduh tepuk dahi aku pikir benda tu.. apepun x nak salahkan sesapa.. sebab cuai nak wat mcm mana,... selalunya aku mmg x pernah tinggal benda2 berharga dalam keta..
Last petang baru aku g wat report kat balai polis shah alam.. dah laa kat dalam kertas report tu ayat polis skema gila.. tunggu plak lama gila.. lama sbb tunggu photographer polis.. tunggu punya tunggu photographer dia sampai laa.. senang jek keje dia ambik 2 snap jek lepas tu blah.. iskk kalau mcm tu apsal dia x bagi aku ambik jekk.. aduhh.. so sesapa yang kat luar beringat laaa jgn tinggal barang2 kat dalam keta.. kalau nak tinggalkan, tinggal laa al-quran dengan surah yassin .. k.

Pesanan untuk Perompak.. siap ko nanti hidup x senang.. tuhan x berkat dengan rezeki yang ko ada..

My photodocumentary Online Now!! ( file dia yang betul hilang dalam notebook)
Walau pon gambar2 dah hilang aku sempat abadikan gambar-gambar photodocumentary aku dalam web so kalau sesapa yang nak masuk lehh p http://www.udeyismail.com/photodoc . Tinggal laa kenangan sbb dah x de gambar2 tu semua. salah aku sbb x back up kalau x silap gambar yang ade Terengganu sahaja.. So Enjoy

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


[<<  <  28  29  30  31  32  33  34  [35]  36  37  38  39  40  41  42  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net