THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  29  30  31  32  33  34  35  [36]  37  38  39  40  41  42  43  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-May-2007 18:37 Email | Share | | Bookmark
Reception Khairul & hernani

The Grand bluewave
tak complete kalau x de comel nie
kotak emas
View all 36 photos...

photographer by : udeyismail

Bulan nie dah start busy dengan banyak program-program yang best.. dengan bulan nie laa
orang mula nak kawin. Orang pon dah mula naik dari cuti wesak dengan cari bekerja nie.. fist hari rabu aku x cuti last minit office bagitau dapat cuti.. kalau cuti free ok gak nie plak kena tolak cuti tahun.. abis laa cuti aku kena tolak sbb skrg nie duk kumpul cuti mana laa tau nanti kalau cuti banyak boleh laa p cuti-cuti mcm saifulnang hehehe.

Minggu nie aku wat assigment photo documentary kat jalan gasing pj dekat temple thai kat sana. selama 3 hari aku ulang alik sbb nak dapatkan info pasal celebration kat temple tu.time kasih pada pihak temple yang bagi kebenaran untuk masuk kat dalam temple tu. Fist tak tau plak ingat semua monk tu asal dari thailand beborak dengan orang kat situ baru la tau rupe2 monk tu semua asal ade yang dari kampung aku kat pendang sana nu.. mai dari tit akar,jitra dengan sik. hari yang diorang celebrate tu tgh aku ambik gambar ade org tegur.. "hey awak,awk nie orang pendang kan ? aku jawab laa mana tau nie.. dia bgtau sll view fp aku .. time kasih laa sbb tegur k. So bagi sesapa yang nak tengok fotofolio pasal wesak days nie leh laa p kat sini
http://flickr.com/photos/udeyismail


Reception Khairul & Hernani Grand bluewave Shah Alam
Untuk semu kawan-kawan khairul & hernani & semua yang kat luar sana leh laa start view reception diorang nie.. ini kira first time aku kat grand bluewave Shah Alam, Tempat dia mmg best laa bagi reception.Time kasih wat keluarga terbesar khairul Tahniah untuk khairul & Hernani

From deviantart
udeyismail has 179 pageviews total and his 33 deviations were viewed 1,013 times. He watches 6 people, while 4000 people watch him.

Overall, his deviations received 500comments and were added to deviants' favourites 141 times, while he commented 18 times, making about 1.24 comments per day since he joined DA. This means that he received 50 comments for every 10 that he gave.

His deviation with the most comments is Jump with 13 comments, receiving an average of 0.92 per day in the first 2 weeks, and it is also his most favourited, with 121 favourites, averaging 8.64 per day in the first 2 weeks. His most viewed deviation is Jump with 900 views.
49 favourites were given for every 10 comments.
Every 0.4 days he uploads a new deviation, and it's usually on a Sunday, with 21 (64%) of his deviations.
His busiest month was April 2007 with 33 (100%) of his deviations.
The majority of his deviations are uploaded to the Photography gallery (33), while his favourite category was Photojournalism > People with 23 deviations.
Comments per deviation: 0.87
Favourites per deviation: 4.27
Views per deviation: 30.69
Comments per day: 2
Favourites per day: 80.76
Views per day: 70.18
Pageviews per day: 12.4


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Monday, 30-Apr-2007 17:41 Email | Share | | Bookmark
Part : 02 Engegement Ayu & Affi Ikram

 
 
 


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Sunday, 29-Apr-2007 05:46 Email | Share | | Bookmark
photo documentary : wesak days

wesak days




One of the major Buddhist festivals is Vesak (also Wesak andVisakha) which takes its name from the month in which the Buddha was supposedly born, won enlightenment and passed into nibbana.It is usually celebrated in May and is also known as Buddha Day. It is particularly strong in the Theravadin tradition in countries such as Sri Lanka, Burmaand Thailand. In such places temples will be adorned with lanterns, light symbolizing the Buddha's enlightenment, and lay followers will involve themselves inacts of generosity, meditation and observing extra precepts. Besides these opportunities for extra devotion, what significance does Vesak have?

Wahhh best cuti-cuti sekarang nie.. boleh bawak family makan angin p sana sini laa erkk. aduh mcm aku nie cuti selasa jek tension jek, orang lain semua dapat cuti yang company aku nie x bagi cuti pelik

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Monday, 23-Apr-2007 18:37 Email | Share | | Bookmark
Anak Yatim Al-AMIN



Semalam aku ke Chenderung balai Perak. Perjalanan ambik mase 3 jam. Kira awal pagi jugak aku bertolak ke tapah.. kul 3 pagi dah start keta terus ke chenderung balai. Aku ke sana atas sebab keje.. kat umah anak yatim.. bila aku dengar anak yatim, aku cuma nak dekatkan diri dengan diorang.. mcm mana life diorang camera x leh lupe laaa waktu tu aku x de teman bawak sorang ass dia nak ikut.

Bila sempai di chenderung balai nak cari guide ke sekolah anak yatim tu mmg susah nak jumpe.. bukan tepi jalan tapi kat kat dalam kawasan pendalaman.. signboard lagi laa x de langsung . 1 jam mencari akhirnya jumpe gak sekolah anak yatim Al-Amin.. waktu sampai tu adik tu semua x de mungkin diorang sekolah kat luar.. rumah anak yatim tu bukan sumbang kerajaan tapi persendirian.. dari maklumat yang aku dapat dari owner sekolah tu sendiri.. kami bangga tengok akak tu.. dia laa owner ,dia laa tukang masak,, dia laa tukang basuh baju.. memang respek.. bler berborak panjang baru laa kami tau yang akak tu bukannya orang biasa.. dulu perpangkat tinggi dalam kerajaan..

Ape yang boleh dibanggakan dengan akak nie.. dia berdiri sorang jek nak buat sekolah anak yatim nie sanggup gandai gelang mas dengan harta yang ade.. sbb nak buat satu bangunan untuk anak2 yatim..nie.. yang lagi best dia laa arkitek bangunan tu... bler kitorang tanya rezeki tuhan bagi dikk nak buat mcm mana

Penghuni kat situ.. bukan dari anak-anak yatim jekk ade yang kena tinggal dengan mak bapak.. ade mak bapak hantar kat situ .. yang sedih bler dengar citer akak tu .. mak ayah dah x buang anak .. sampai dah x mo tgk lagi anak kat situ..ade sesetengah jek yang mak bapak dia ambik tau pasal anak.. ade sorang adik nie aku sempat tanya.. asal mana dik pantai merdeka kedah.. (Ooooo org kampung aku ) tanya laaa lagi x balik rumah kaaa.. ayah ada lagi ka ?. dia jawab "ayah ada lagi dengan mak.. tapi ayah susah ,miskin sgt.. dengaq mcm sebak . Ade sorang lagi adik tu.. bila dengaq jaa.. ajak balik sampai serik x mo balik.. akak tu citer adik tu trauma.. sbb ade benda yang mak bapak dia buat sampai bler dengaq nak ajaq balik kampung dia jadi marah ...
Akak tu mmg baik hati.. dia cakap kalau ade mase datang laa jenguk budak2 nie.. tu yang buatkan aku nak p lagi .. insyallah kalau ade mase aku akan p sana lagi .. jumpe budak2 tu lagi ..memang bila layan diorang.. nak p lagi lepas nie.. nak tidoq sana nak solat sama-sama & baca Al-quran sama-sama.. insyallah kalau ade mase dan umur panjang aku cadang nak wat class photography kat diorang. Tambahkan aktiviti diorang kat sana..

Bagi korang semua.. yang dah ade anak tu.. jgn laa sampai tahap mcm tu.. sanggup buang anak kat orang lain.. kalau miskin tu boleh diterima pakai la. anak tu anugerah tuhan.. so kita hargai ape yang tuhan bagi..

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Sunday, 22-Apr-2007 16:25 Email | Share | | Bookmark
Part : 01 Engegement Ayu & Affi Ikram

kisah bermula di satu felda dekat kl sana
so semua jgn cuba pandang belakang
ade org kat cermin panggil "Masuk lerr "
View all 18 photos...




Alhamdulilah dapat jugak aku upload gambar minggu nie. Minggu nie job kat dewan felda perdana.. start dari pagi hingga laa tengahari. lepas jek majlis tu aku g merayap sorang-sorang.. Ade laa aktiviti skit. tapi syg time tengahari tu leh pulak hujan lebat tapi nak buat mcm mana hujan turun lebat pulak.
Tahniah untuk ayu & affi korang dah ikut dah.. so kalau dah ikut jaga laa korang punya perhubungan sampai laa ke pelamin nanti. Time kasih ajak makan memang sedap. untuk next upload gambar insyallah tunggu part 2 dalam mase terdekat nie. Buat mase nie memang sibuk skit, byk keje nak kena siapkan.. dah kena marah. so sabaq jelaa..kan nak buat mcm mana.. nak cerita lebih x boleh pulak. cukup mase nanti ade laa jawapan yang nak aku bagi.. orang dah x percaya kita.. so next time kalau kita buat ape-ape lagi mesti laa dia x percaya lagi...

Untuk Haji Razif Tabung haji klang.. skrg dah berjinak dengan photography bersemangat betoi haji nie.. sanggup ambik class sbb nak dapat ilmu punya pasai lepas nie rajin-rajin ambik gambaq..



UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


[<<  <  29  30  31  32  33  34  35  [36]  37  38  39  40  41  42  43  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net