THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  30  31  32  33  34  35  36  [37]  38  39  40  41  42  43  44  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Apr-2007 11:51 Email | Share | | Bookmark
Recent Work : Orang Asli 2

chincan anak org asli


Minggu nie mmg penuh dengan keje jek.. banyak keje nak kena siapkan. tidor x cukup pe lagi makan. kadang makan 1 ari sekali jek.. Minggu nie ramai gak yang g ke kids photography.. pada semua saya mintak maaf sebab x dapat nak join event hari tu. minta maaf sgt2. Kalau x leh makan kek yang diorang buat... mcm sedap jek.

Minggu nie seperti biasa.. lenggang jek tgk fotopges... sorry pada semua bagi client yang nak tgk gambar wedding. so kat sini saya bagi info pada x - client yang pernah saya ambik gambar diorang boleh laa g tengok kat main web candisyndrome http://www.candidsyndrome.com. Untung nasib ade laa gambar korang kat situ.. pasal gambaq wedding harap semua bersabaq.. saya sendiri pon mcm gian jek nak upload gambaq wedding nie.. apepun tunggu k

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Sunday, 15-Apr-2007 17:57 Email | Share | | Bookmark
Recent Work : Orang Asli

Orang asli

Hari sabtu hari paling best sebab dia best ari tu ari orang rehat. Dalam Hari sabtu aku keluar pukul 12 tengahari sebab awal pagi tu kena kena kemas rumah cuci baju dulu dah siap semua keje rumah biasa laaa susun plan ke satu perkampungan orang asli.. sebelum dari ari sabtu aku dah set memang nak kesana untuk buat photo doc aku.. tengok dulu gaya.. lepas tu yakin nak p sana secara solo.. kalau kat tgh bandar KL nie mb aku kena bawak kawan , sbb dalam kl nie banyak bahaya dia.. jadi kat kampung orang asli aku p laaa sorang2.. dah pikirkan orang asli skrg nie dah maju. Kali nie kena naik motor nak masuk kawasan tu.. kalau bawak keta takut sangkut plak.

Biler dah sampai jek.. first skali ape yang aku buat pegi tanya orang sapa laa ketua kampung kat sini. tanya punya tanya orang kat situ diorang cakap ketua kampung x de. nampak dua orang budak dengan x pakai baju dengan kasut.. masuk dalam hutan.. follow diorang laaa.. bler masuk jek dalam hutan tu .. aku pikir gak apa yang diorang nak wat.. slow2 masuk tgk diorang tgh kutip sampah.. cube pegi dekat skit. bertanya dulu.. kot kalau dia nie kurang best bler tgk aku nie.. Tanya nama sorang azam dengan yang sorang lagi iboii.. rase mcm orang islam.. Tanya dia ehh nape x pakai kasut.. kat dalam kawasan tu mmg bersepah kaca tajam.. dia mmg x jawab cume dia senyum jek,. dapat laa gambaq skit time tu.. tgh sedap jek. hutan lebat turun plak.. so duk tunggu hujan berenti x jugak berenti aku kena sambung assigment nie untuk ari ahad.



Bagi sesapa yang nak tengak recent work leh laa masuk
http://www.flickr.com/photos/udeyismail

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Thursday, 12-Apr-2007 16:28 Email | Share | | Bookmark
Sambungan Terengganu

 


Minggu nie kids shooting kat Taman Tasik Titiwangsa. Ramai family bawak anak-anak kalau x silap 50 org ramai tu... Kira nama aku ade dalam list tu.. tp aku x de laa family p bujang.. yang invite kak siti ruzaimah.. Nie antara komuniti ibu-ibu kat fotopages. Pernah jumpe diorang first time katt KFC Taipan subang. Yang aku tau orang kuat dia kat siti dengan kak azah.. Mcm mana laa ari ahad nie kena buli dengan budak2 kat sana



UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


Thursday, 12-Apr-2007 05:38 Email | Share | | Bookmark
Buddha Temple

buddha


Buddhist Temple Poh Lam is located near Lembah 5/2, J; near Gasing, J; near Anak Gasing 6/5, J; near Templer 6/1, L; near 5/4, J; Buddhist Temple Poh Lam is geographically located at latitude (3.0939 degrees) 3° 5' 38" North of the Equator and longitude (101.6517 degrees) 101° 39' 6" East of the Prime Meridian on the Map of Kuala Lumpur.

The locations related to Buddhist Temple Poh Lam are represented by the shortest path a radio wave would travel and may not be nearest by road. For example, Buddhist Temple Poh Lam is located 0.4 kilometre from Mosque Sek 3. Buddhist Temple Poh Lam is located 0.6 kilometre from Taman Pendidikan Bukit Gasing. Buddhist Temple Poh Lam is located 0.6 kilometre from SJK Petaling Jaya. Buddhist Temple Poh Lam is located 0.6 kilometre from Pj Sports Complex. Buddhist Temple Poh Lam is located 0.6 kilometre from SJK (p) Assunta.



Wet Market PJ Old Town 1km, Amcorp Mall 1.3km, Market Sri Sentosa 2.2km, Jaya Supermarket 2.3km, Tnb Shop 2.4km, Metrojaya Sec 14 2.4km, Checkers Hypermarket 2.5km, Central Hypermarket 2.5km, are places to shop (shopping mall, shop houses) located near Buddhist Temple Poh Lam.

Kalau dulu kampung aku dekat jekk dengan Wat siam.. Kampung aku nama Kampung sungai Durian Pendang bagi sapa yang pernah p pekan jumaat mesti dia tau kat mana.. Dalam KM 20 ade satu kampung siam dekat Paya Mak insun, kat situ ade komuniti atau kampung siam yang dulu asalnya dari thai.. diorang nie memang friendly dgn orang melayu kat pendang. Dalam kampung tu ade satu Temple atau Wat siam yang besaq gilaaa.. dulu masa aku kecik mmg sll p sana.. time tu mana laa tau paa kan tengok sami siam ramai gilaa.. cukup time dia akan jalan2 kat sawah padi.. kalau x salah sampai laa nie pon ade lagi,, insyallah kalau aku ada mase panjang aku nak masuk balik kampung tu ..Kampung tu orang sgt friendly gilaa.. Dulu kalau kecik-kecik main bola pon dengan diorang.. Dekat pendang memang banyak temple atau wat siam antara yang aku ingat ... Wat siam kg baru,wat siam paya mak insun,wat siam padang pusing dengan wat siam sg tiang.

Temple yang kat atas tu dekat PJ jekkk.. wat siam tu hadiah daripada raja thailand kalau ikut info dari yang aku dapat. Kat dalam tu ramai orang siam.. aku dengan slamber teruih masuk kat dalam sbb orang tu ajak masuk.. siap tanya u nie thai ? aku gelak jek dalam hati.. kalau diikutkan asal keturunan sampai laa skrg nie mmg aku nie darah melayu patani. Bagi sesapa yang nak ambik gambar kat temple nie.. aku nasihatkan jgn laa bergerak secara berkumpulan better sorang jaa.. sbb diorang x suka

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Tuesday, 10-Apr-2007 00:05 Email | Share | | Bookmark
Colour Of Terengganu

nelayan


Minggu nie aku dengan adinang & mell kena p laaa wat photo esei area kl mula dekat masjid jamek sampai laa ke petaling street . Tapi mase kat masjid jamek tu ade citer sikit .. so aku x leh nak citer tunggu petang aku completekan citer nie skit. so kena tunggu

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


[<<  <  30  31  32  33  34  35  36  [37]  38  39  40  41  42  43  44  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net