THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  31  32  33  34  35  36  37  [38]  39  40  41  42  43  44  45  >  >>]    [Archive]
Saturday, 7-Apr-2007 06:06 Email | Share | | Bookmark
Terengganu part 02

 


Untuk upload gambaq Terengganu nie.. memang banyak lagi. leh simpan stok 1 minggu hehehe. Minggu nie mcm biasa laaa kuar ambik gambar lagi .. pasal pe ? so kena laa tunggu gambaq apa yang akan di upload x lama lagi. Orang skrg sibuk g F1 kita duk jek kat kl . Cadangnya hajat nak balik kampung.. tapi x dapat balik. Rase rindu laa plak dengan kampung. Semalam Call laa mak kat kampung.. rase mcm sebak bila nak bercakap x tau kenapa.. mb dah lama x jumpe. diorang datang kl hari tu pon x sempat nak jumpa sbb byk keje yang nak kena siapkan.. bler laa nak dapat balik kampung.
Keje yang bertimbun-timbun kat office. selalu kena kuar outstation p sana p sini..

Sebut jek pasal keje dalam hari isnin hari tu.. aku ade wat keje kat satu company di midvalley tp x leh bagitau nama company tu.. ade renew antivirus.. ade sorang mat salleh asal dari jerman. masuk wat keje dalam bilik dia.. tanya laa dia u nak upgrade new version anti virus x.. sbb ade 30 lesen free nie... dia tanya laa aku nie bagus ke x anti virus nie.. mesti laa bagus sbb company tu beli bukannya murah.. lepas dia suruh aku install & configure anti virus dia tuu,.. dah complete jek install tiba2 dia suruh remove balik.. dia x nak . dia marah2 aku x tau pe punca.. sampai dia kuarkan perkataan ur fucking shit.. mcm dah jatuhkan air muke aku.. kalau diikutkan hati dah lama mat salleh tu makan tapak kasut aku.. so pikir keadaan aku time tu waktu berkerja.. pepun tunggu ko mat salleh

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Thursday, 5-Apr-2007 15:48 Email | Share | | Bookmark
Terengganu part 01

mandi sungai
say : Terengganu
celebration Maulidul Rasul
View all 8 photos...


Negeri Terengganu Darul Iman adalah salah sebuah negeri yang terletak di Pantai Timur Semenanjung Malaysia. Ia terletak di antara garisan bujur 102.25 dengan 103.50 dan garisan lintang 4 hingga 5.50. Di bahagian utara dan barat lautnya bersempadan dengan Kelantan ; manakala di bahagian selatan dan barat daya pula bersempadan dengan Pahang.

Keluasan negeri Terengganu sekarang kira-kira 1,295,638.3 hektar / 1.295,512.1 hektar. Jaluran pantainya menganjur sejauh 225 kilometer dari utara ( Besut ) ke selatan ( Kemaman ). Sebelum tahun 1947 terdapat sembilan daerah di Terengganu ; Kuala Terengganu, Kemaman, Kemasik, Paka, Dungun, Marang, Hulu Terengganu, Besut Dan Setiu. Daerah dalam Negeri Terengganu dikurangkan kepada enam: Kuala Terengganu, Kemaman, Dungun, Marang, Hulu Terengganu Dan Besut. Kemudiannya pada 1 januari 1985, sebuah daerah baru iaitu Setiu telah dibentuk dan menjadikan ketujuh di negeri Terengganu. Tiap-tiap daerah ini di tadbirkan oleh Pegawai Daerah. Keluasan daerah tersebut : Kuala Terengganu,60,654.3 hektar ; Kemaman, 253,559.9 hektar ; Dungun, 273,503.1 hektar ; Marang, 66,654.3 hektar ; Hulu Terengganu, 387,462.6 hektar ; Setiu, 130,436.3 dan Besut, 123,367.8 hektar. Penduduk Terengganu bertambah dari setahun ke setahun. Pada tahun 1912 penduduk Terengganu berjumlah 153,765 orang. Pada tahun 1951 seramai 236,300 orang. Seterusnya meningkat lagi pada tahun 1959 ke angka 278,147 orang dan tahun 1960 seramai 306,942. Pada tahun 1963 berjumlah 339.816 orang dan pada tahun 1970 berjumlah 405,751 orang. Jumlah seterusnya meningkat pada tahun 1990 ke angka 756,300 orang. Kini (1998 ) penduduk Terengganu kira-kira 1 juta orang. Daripada jumlah ini 90 peratus adalah orang Melayu dan bakinya terdiri daripada orang Cina dan India.

Ibu negeri Terengganu ialah Kuala Terengganu. Kegiatan utama ekonomi ialah perikanan. Hasil petrolium menguatkan lagi ekonomi negeri.





UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Monday, 2-Apr-2007 17:37 Email | Share | | Bookmark
The Colour Of Terengganu

Zaki 8 years


Banyak lagi gambaq-gambaq muke-muke orang Terengganu.. mcm x best plak kalau upload byk2.. bagi sesapa yang nak tgk gambaq nie upload sampai habis kena laa tunggu skit. Bagi yang sentiasa masuk ke fp aku.. aku ucapkan terima kasih kerana anda semua masih setia pada fotopages saya.. gambaq yang kat atas tu bukan senang nak dapat.. mmg susah skit. kalau nak bercakap dgn budak2 kampung nie lain x sama dengan budak bandaq.. mule2 malu laa kalau berdepan dengan kamera.. sama laa aku dulu tgk org bawak kamera terus masuk rumah. bler kita layang diorang dengan slow2 insyallah mb akan dapat apa yang kita nak.. gambaq yang kat atas nie.. kalau x salah di marang.. kebetulan jek. tengah aku duk jalan2 tepi pantai nampak budak kepala botak nie.. First dia mcm takut mesti dia duk Tanya sapa laa brother yang bawak kamera besaq.. tgh duk main dengan member dia ,dia cuba datang dekat.. bagus budak nie.. perasaan ingin tau.. aku pon tegur dia adik mu dohh makang keee.. (loghat ganu) hehehe .. dia bleh acu aku nie dengan senapang kayu peluru dia pakai getah .. cuak gak takut aku kena getah .. nasib baik laaa aku nie ade ilmu pikat budak2.. so kalau nak blajaq mai sini.. aku tolong k.. untuk enty lain kemungkinan esok

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Monday, 2-Apr-2007 01:03 Email | Share | | Bookmark
Terengganu

 



Yeahhh dah pon balik dari ganu.. hari tu aku ke kuala Terengganu bertolak dari stesen putra dalam kul 10.30 .. bajet dapat bas cantek rupa2 kena naik bas tambahan, sakit tengkok x leh tidor x leh baringkan kerusi. Dari pada pukul 1030 mlm sampai ke kuala Terengganu dalam kul 5.30 pagi. Sampai jek sana terus telefon Adinang suruh ambik kat stesen bas. Dah lama x p Terengganu kalau x silap last datang Terengganu dalam tingkatan 3... huhu lama siot.

Trip ke Terangganu nie serious memang best byk gambar yang dapat. x sabaq nak upload, tapi x leh laa upload byk2. so kalau sapa yang nak tengok Wajah-Wajah Terengganu buka laa fotopages nie ari-ari sure ade.. Citer pon x panjang lebar sgt ,penat pon terasa lagi pekata aku sambung jek esok..

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Friday, 30-Mar-2007 00:16 Email | Share | | Bookmark
Bridal

Rawk


Cuba buat macam nie lepas korang nikah. Gambar yang kat atas tu.. kalau x salah aku ambik akhir tahun 2004. Aku p ambik gambaq wedding kali ke-2 baru lagi time tu. Dari duk lama2 dalam Hard disk aku ambik laa untuk upload. Bila tengok gambaq lama2 baru laa terpikir banyak jugak gambaq yang leh pakai balik untuk upload. Dah lebih 1 thn skrg aku pegang camera.. huhu.
Untuk X-client yang lepas2 time kasih pada semua. kalau x sempat reply sms tu jgn marah i tau... wat mase nie byk laa x-client yang rawk mcm gambaq kat atas tu.. kalau dapat client rawk sure gambaq best dan menarik.. untuk citer selanjutnya akan bersambung nanti .

Hari nie 30/3 kul 10.30 mlm aku akan bertolak ke Kuala terangganu sorang diri.. naik bas. nak bawak diri jap ke negeri terangganu hehehe.. so tunggu entry lepas nie

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


[<<  <  31  32  33  34  35  36  37  [38]  39  40  41  42  43  44  45  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net