THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  32  33  34  35  36  37  38  [39]  40  41  42  43  44  45  46  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 27-Mar-2007 02:52 Email | Share | | Bookmark
budak kampung

 

Pengalaman sebagai budak kampung memang best. Lepas balik sekolah jek mcm2 citer best gaban la. suria perkasa hitam laa mcm2 lagi . siap ponteng kelas agama waktu petang. Dulu pernah skali kalau x silap waktu tu umur aku dalam 9 thn. Malas nak p kelas agama waktu petang,Sebab dia nak tgk citer kartun kat tv.. g laa lepak umah sepupu aku . last2 leh plak kantoi dengan mak.
Bab mandi sungai x payah ckp laaa.. tiap2 ptg jek.. mesti lepak kat padang (bendang) mandi ramai2.. ade yang x pakai suar pon ade.. time tulaa kalau aku ade kamera sure best laaa.. kalau pasal menyelam aku laa paling hebat skit bab menyelam.
Hidup dekat kat kampung mmg best.. yang kenangan mase time budak2 kat kampung sempat jugak merasa ape yang ade kat kampung.. kalau nak di ceritakan mmg terlampau panjang,, semua orang citer yang tersendiri

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Monday, 26-Mar-2007 16:10 Email | Share | | Bookmark
kampung boys

boys


Untuk entry kali nie. terpakse masuk satu2 gambaq. Insyallah kalau x de pape mb esok ade lagi entry untuk korang tengok . Minggu nie banyak jugak berjalan-jalan p sana p sini redah hutan semua ada laaa.. Tah laaa minggu nie dengan bulan nie.. aku nak jaa masuk kampung orang... tgk kampung layan jek . so untuk entry lain sila tunggu k



UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Wednesday, 21-Mar-2007 15:35 Email | Share | | Bookmark
The Apprentice

 

yang kat sebelah pakai baju putih tu firzaliyana. Jumpe dia kat cs semalam. Hari sabtu tu baru jek balik dari Melbourne. Dah grad pon kat sana.. Orang yang slalu jenguk fotopages aku tiap2 kali aku update. So Member or follow Kat Melbourne mesti kenal dengan fz kan?.
Mamat yang tutup muke konon best laa tu.. kalau korang nak tau tu laa hazmiljapilus (mell) Gaya sorang penjual CD haram kat area Damansara. Selain jual CD haram dia pandai ambik gambaq

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Wednesday, 21-Mar-2007 03:42 Email | Share | | Bookmark
miss u


artwork lama dulu
dah lama x jumpe anak buah aku.. kalau tak silap dah 1 thn.. rindu plak rase kat dia. balik kampung pon jarang-jarang skali. Last aku jumpe family kalau x salah raya korban ari tu. rindu plak nak jumpe ayah & mak kat kampung. Mintak maaf sebab x dapat balik kampung bukannya dah lupe jalan balik tapi mase yang wat aku x dapat balik. Baru2 nie kenduri kawin anak buah pon x dapat balik . Dalam plan memang nak balik jumpe orang tua kat kampung. Kalau dapat balik kampung nak gak tolong ayah wat keje.. Kesian kat ayah, yang ade kat rumah skrg tinggal adik. Adik la yang ceriakan umah kat kampung..kalau x de adik kat rumah mesti rase sunyi. Mase kami sekolah dulu rumah tu x pernah lekang langsung dengan suara orang. Bila semua adik beradik dah besaq rumah besaq tu dah x happy mcm dulu lagi. Mesti mak dengan rase sunyi bila semua x dapat balik kampung. Mak dengan ayah ade gak Telefon diorang tanya " hang bila nak balik kampung,dah lama yang x balik" dalam hati macam sebak pulak.. kesian sangat kat mak dengan ayah. Anak-anak semua dah keje jauh.. Ayah mak satu hari balik jugak anak mak. Dulu lepas jek aku grad ayah pernah cakap " Hang x payah laa rheja jauh2,kat kedah nie pon dah cukup, Boleh tolong ayah nie " Ingat lagi apa yang ayah cakap kat aku.


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


Tuesday, 20-Mar-2007 03:23 Email | Share | | Bookmark
Tribute to TUN MAHATHIR


Gambar nie x sampai hajat nak hadiah dekat Tun. Walaupun X sempat or x tercapat nak bagi kat Tun aku simpan elok2. Mana tau satu mase nanti nak pakai balik k. Dia nie legenda . First time aku ambik gambaq Tun kat PWTC. X dapat borak dengan Tun pon x pe asal dapat salam dengan dia. Mase kenduri kat umah angah ,angah bagitau Tun nak mai.. Angah bagitau Tun nie memang suke gambaq-gambaq dia yang pelik, Angah suruh la aku print untuk Tun.

Lepas 2,3 ari angah bagitau yang Tun x dapat mai mase wedding dia kat klang.. yang confirm datang Datuk K nasib laa aku x pernah ambik gambaq datuk K kalau x leh gak aku bagi kat dia hehehe. Apapun aku harap gambaq nie aku akan bagi jugak dekat Tun satu ari nanti. Sebelum nie aku pernah bagitau aku teringin nak ambik gambaq Tun n aku dah pon dapat, Nak dikirakan koleksi Gambaq Tun pada aku skrg ade dalam 200. Orang no.2 yang aku lum dapat ambik gambaq lagi Tan Sri Syed Mokhtar. Insyallah next time may be akan ade gambar dia jugak .

UDEYISMAIL

Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com


[<<  <  32  33  34  35  36  37  38  [39]  40  41  42  43  44  45  46  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net