THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  [46]  47  48  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Jan-2007 14:40 Email | Share | | Bookmark
Salam berkenalan buat semua

wedding of art


Assalamualaikum.. salam perkenalan buat semua.. dulu kalau korang pernah dengar dimensihatibatu or pernah masuk http://dimensihatibatu.fotopages.com tu laa tapak permulaan aku dalam bidang photography.. sebagai minat dalam ambik gambaq nie... aku create laa satu fp .. kat situ laa tempat aku upload gambaq dulu.. bermula dari pinjaman(opsss pinjaman plak ) camera sampai laa ke hari nie.. so sesapa yang x kenal aku.. aku kenal diri aku.. fist dengan nama dalam IC : wan salahuddin bin hj wan ismail .. orang sll panggil aku udey. skrg nama aku tambah jek blkg nama ayah aku sikit jadi laa udeyismail.

Bermula dengan cerita dari camera film time tu.. kalau x salah aku pakai konica ,tu jek mampu.. rase time tu kalau sapa pakai compact dah cukup best.. dgn camera film tu.. first aku ambik gambaq time2 aku jadi skateboarder.. lepas jek daripada tu.. aku sambung blajaq kat jhr.. time tu laa zaman compact camera.. ambik gambaq tah pape hehehe... lepas dah keje.. aku ade kenal laa dgn sorang dari candidsyndrome photographer adinang.. time tu ade laa aku tgk dia ambik gambaq wedding.. so aku rase mcm nak try.. tanya laa dia kalau aku nak ikut p ambik gambaq wedding boleh x.. waktu tu x tau langsung pakai DSLR.. pinjam dgn adi D50.. first wedding byk laa gambaq yang blur2.. ikut lagi.. dah banyak kali ikut gambaq boleh laa x de blur...

Aku pun x tau mcm mana aku leh dipilih saifulnang jadi junior cs.. sedar x sedar dapat senior photographer CS.. mmg berterima kasih kat adinang & saifulnang.. sbb bagi aku peluang jadi photographer.. byk lagi yang aku kena blajaq dari diorang.. terima kasih gak kat mukhrizlatif .

Satu ari nanti aku nak sgt2 jadi international photographer.. hope cita-cita aku jadi kenyataan satu ari nanti.. kena usaha bersungguh2. semua orang boleh ambik gambaq zaman skrg... dan semua org jugak bukan mudah nak jadi pro.. byk byk dugaan.. aku berterima kasih pada allah s.w.t atas limpah kurnia yang dia bagi..

so aku berkenalkan photographer2 candidsyndrome bermula dari

http://www.adinang.com
http://www.mukhrizlatif.com
http://www.udeyismail.com

so kalau ade salah dan silap dan kekurangan aku minta maaf k .. tq semua

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


Tuesday, 9-Jan-2007 06:24 Email | Share | | Bookmark
Reception Farina & Haris Mohan , Hotel Istana

entry




Coming Soon...


Ari biasa aku... lepak depan pc jek.. buat keje.. editing gambaq. so malas nak tangguhkan keje.. kena laa siapkan. Hari biasa mcm hari keje.. out station x berenti.. keje orang IT mcm aku punya position hari-hari kena kuar.. kadang2 kl kadang kat luar..

Wekend jek.. time tu laa aku p shoot wedding.. hehehe.. relaq kan otak.. cari idea baru.. ye laa betul pesan ayah aku kat kampung.. hang kalau nak buat rheja pa pun.. amal ibadat jgn tinggai.. teringat balik apa yang ayah aku pesan kat aku.. org kaya kalau buat amal ibadat tuhan limpah rezeki.. tuhan bagi rezeki x berenti.. bagi org yang x buat amal ibadat.. tuhan bagi rezeki jugak kat dia.. tp dia x nampak tuhan tarik rezeki dia slow.. apa rheja pon .. kalau buat amal ibadat insyallah semua pasti jalan..

Bagi sesapa yang nak YM dengan aku boleh add

YM : student_critical@yahoo.com (udeyismail)


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


Saturday, 6-Jan-2007 17:45 Email | Share | | Bookmark
Reception Marlene & Shah. Dewan Felda Merak Kayangan

 
the making hehehe
jeng2.. dah siap. Mak andam : mana ade siap lagi
View all 13 photos...


Hari Jumaat yang dah berlalu.. dah lepas raya korban.. semua orang-orang kl pakat balik kampung sebab nak habiskan cuti tahun.. ade yang ambik seminggu..bawak anak-anak balik.. ade plak yang tinggal anak-anak kat kampung.. nasib laa aku lum lalu lagi zaman-zaman beranak.. Dalam Musim cuti laa .. orang ambik peluang nak kawin..

Hari Jumaat yang lepas sebelum aku siap sedia nak balik kampung.. kena ke Majlis reception Marlene & Shah.. yang sebelum nie.. majlis nikah dia di Seksyen 9 Shah Alam, Kali nie Reception Di Dewan Felda Merak Kayangan... Ramai gak yang hadir pada malam tu.. Ramai Plak jumpe x-client CS . .. Pepun Siap jek shoot Marlene & shah aku siap terus jek balik kg.. Selamat Pengantin Baru buat Marlene & Shah.. ok


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


Tuesday, 2-Jan-2007 19:50 Email | Share | | Bookmark
The Solemnization Marlene & Shah, Seksyen 9 Shah Alam

6.50 petang
belum langkah masuk jek.. dah nampak marlene
hai.. udeyismail
View all 18 photos...


Pada semua viewer aku ucapkan ribuan terima kasih.. selamat tahun baru dan selamat hari raya aidil adha.. hope tahun 2007 nie korang semua dah prepare dengan azam baru.. bagi pon aku dah plan untuk tahun 2007 nie..

Majlis nikah marlene & shah yang berlangsung di seksyen 9 ,shah alam selangor. Marlene nie salah sorang dari client SN kat Petronas.. hari tu aku sebagai assistant photographer SN. Fist masuk seksyen 9 pening gak duk pusing cari umah marlene.. hehehe..

Pakaian yang marlene pakai aku kagum gak tengok.. sbb ala-ala orang nak pegi sawah.. mmg cantik dan old skool. Time yang sama terserempak pulak dengan org yang aku kenal.. aku rase semua org kenal dia.. tarmimi suriga,. betul ke x aku sebut nama dia... bapak sedare pada marlene..

Pepun semua family ok.. marlene pon selamat diijabkabulkan . untuk reception marlene akan diupdate tidak lama lagi


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


Monday, 25-Dec-2006 03:44 Email | Share | | Bookmark
coming soon

bermulanya..
sebuah cerita..
 
View all 4 photos...



UDEYISMAIL
Junior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


[<<  <  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  [46]  47  48  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net