THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Saturday, 16-Feb-2008 20:18 Email | Share | | Bookmark
The Reception Natasha Basheer & Shafril Rizny , Hotel Concorde ,

 
 
 
View all 5 photos...











For More Pictures Click This Link Http://blog.udeyismail.com

Dalam Wedding Reception nie ade kelainan sikit kalau nak dibandingkan dengan wedding2 lain.. Bukan Benda pelik laa sebab benda mcm nie jarang orang buat.. depend pada adat negeri yang still diorang pakai lagi laa.. bukan main seronok pengantik menari sampai x ingat dunia.. Best gler tengok family Shasha & apex joget reramai.. yang paling best buat keretapi panjang.. pusing keliling kawasan... Pepun Reception Korang Memang meriah gler laa..

Sekali lagi untuk semua orang kat luar yang duk plan nak kawin jangan tunggu lama sangat nak pilih photographer untuk majlis korang.. kalau lambat nanti x dapat laa.. kadang-kadang kena buat ambik x berat.. letak kan photographer no.3 atau no.4.. nie nak bagi tip kat korang semua yang belum lagi kawin.. dan bagi yang nak plan2 kawin.. Pertama sekali tentukan tarikh untuk Wedding Day korang tu.. no.2 cepat2 laa cari photographer.. nak tarikh lawa.. kena laa wat booking awal.. kalau boleh awal setahun ok.. pepun rancangan laa dgn bijak.. pepun tepuk poket dulu laa kan ..


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Thursday, 14-Feb-2008 17:57 Email | Share | | Bookmark
Photojournalism Lunar Chinese New Year








Buat masa nie aku duk bercuti tu sbb x de gamb.. tau2 laa kat kampung x de kemudahan yang cukup sangat. Esok Dah mula isi baju dalam beg nak gerak balik ke KL.. Baru semalam dapat tau Parlimen secara rasmi dah pon dibubarkan dan waktu mcm nie aku x sabar nak tunggu.. lepas tu orang semua sibuk dgn mengundi.. sebelum PM nak bagitau pasal bubar parlimen.. aku dah set mana hala tuju waktu pilihraya.. kali dapat jugak peluang nak buat gamb waktu pilihraya.. sebelum tahun-tahun lepas belum jadi photographer lagi..plan pon dah ade cuma tunggu waktu dan masa sahaja. Dari sekarang aku dah mula terbang tinggi.. betul pe cakap Tuan Guru Saifulnang.. Kita kena percaya bahawa kita akan terbang tinggi satu masa nanti..

Alhamdulillah dapat lihat dari peringkat ke peringkat.. Kat sini aku nak bagutau.. yang sebelum nie korang x pernah tau.. buat masa skrg aku dah pon bergelar jurugambar sepenuh masa.. hehe.. Awal Bulan Januari dah letak jawatan.. Memula tu rasa takut nak buat keputusan nak tinggalkan kerja sebenar.. pikirkan aku laa sendiri penentu masa depan diri sendiri.. nak atau x.. lepas berenti keje nie kena keje kuat utk hidup.. Seronokkan kalau kita buat keje yang kita betul2 minat.. x de tekanan dan relak masa berkerja.. Insyallah aku kena keje kuat laa bagi yang terbaik utk semua orang..

Buat masa sekarang nie.. kalau ade masa luang tu.. ade benda yang nak dibuat. Dalam bulan nie banyak fokus pada Wedding.. kalau waktu hari berkerja tu.. ade masa pegang kamera g wat assigment untuk photojournalism skit.. pape pun tunggu laa recent work nanti.. nak lebih lanjut pasal recent work photojournalism gie kat sini http://udeyismail.wordpress.com


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Sunday, 10-Feb-2008 21:39 Email | Share | | Bookmark
Photojournalism : pricing Protest






Pricing Protest Kuala Lumpur photo by : udeyismail


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


Tuesday, 5-Feb-2008 05:33 Email | Share | | Bookmark

 
 
 






For More Pictures Please Click http://blog.udeyismail.com

Wedding Dulu jumpa Yasmin kat Majlis sabarina kat Dewan Merak Kayangan Tak tau laa pulak kan wedding yang saya ambik nie Reception Abang dia. Tengok mcm nak kenal nak tegur pulak tak berani takut salah orang last2 buat tak tau jek.. sampai nak habis event baru bertegur dengan yasmin rupa2 kamarul abang yasmin rupanya hehe.. pepun yasmin i mintak maaf sebab x perasaan u . Family kamarul & siti sangat2 sporting suruh jek pe nak buat.. confirm boleh punya laa.

Untuk Kamarul & siti Kami Dari CS Team ucapankan Tahniah untuk korang berdua lepas Majlis boleh laa rehat sekejap g honeymoon dan lepas balik dari honeymoon korang kena fly plak. Kamarul Pilot & Siti pulak kat MAS .. x tau mcm mana korang jumpa nanti.. Kamarul kat Abu dhabi jauh plak kan .. pepun Tahniah untuk korang berdua

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


Monday, 4-Feb-2008 01:56 Email | Share | | Bookmark
Tahniah Kak ning & Omar



Tahniah Ning & Omar Akhirnya selamat dinikahkan di Masjid Bangsar. Dari Start preparation sampai laa ke hari nikah kitorang cover ning.. dan ucapan jutaan terima kasih untuk ning sebab bagi kepercayaan yg besar sebagai Official Photographer. Masa Majlis Nikah Candidsyndrome Brunei & Candisyndrome Malaysia turun dan berkerjasama.. . Bukan Main Semangat Chris 1 kali lafaz nikah sahaja.. Kitorang pulak terpaksa keje kuat nak dapatkan tempat yang baik untuk shot.. press x payah cakap laa punya laa ramai.. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar

Untuk Next Reception di matrade saya x dapat bersama-sama dengan CS Team lain atas sebab ade keje yang nak kena diselesaikan.. tapi tak dapat laa merasa keadaan dalam dewan matrade yang diorang dah ubah dalam bentuk keadaan dalam kampung.. dgr cerita ade ayam & itik lagi.. ade sungai.. yang lagi best.. guest boleh dapat dengan pakaian ala-ala kampung style.. x dapat laa aku pakai baju pagoda dengan selipar jepun untuk 2/2/ nanti.. pepun gud luck utk CS TEAM

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net