THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Jan-2007 14:40 Email | Share | Bookmark
Salam berkenalan buat semua

wedding of art


Assalamualaikum.. salam perkenalan buat semua.. dulu kalau korang pernah dengar dimensihatibatu or pernah masuk http://dimensihatibatu.fotopages.com tu laa tapak permulaan aku dalam bidang photography.. sebagai minat dalam ambik gambaq nie... aku create laa satu fp .. kat situ laa tempat aku upload gambaq dulu.. bermula dari pinjaman(opsss pinjaman plak ) camera sampai laa ke hari nie.. so sesapa yang x kenal aku.. aku kenal diri aku.. fist dengan nama dalam IC : wan salahuddin bin hj wan ismail .. orang sll panggil aku udey. skrg nama aku tambah jek blkg nama ayah aku sikit jadi laa udeyismail.

Bermula dengan cerita dari camera film time tu.. kalau x salah aku pakai konica ,tu jek mampu.. rase time tu kalau sapa pakai compact dah cukup best.. dgn camera film tu.. first aku ambik gambaq time2 aku jadi skateboarder.. lepas jek daripada tu.. aku sambung blajaq kat jhr.. time tu laa zaman compact camera.. ambik gambaq tah pape hehehe... lepas dah keje.. aku ade kenal laa dgn sorang dari candidsyndrome photographer adinang.. time tu ade laa aku tgk dia ambik gambaq wedding.. so aku rase mcm nak try.. tanya laa dia kalau aku nak ikut p ambik gambaq wedding boleh x.. waktu tu x tau langsung pakai DSLR.. pinjam dgn adi D50.. first wedding byk laa gambaq yang blur2.. ikut lagi.. dah banyak kali ikut gambaq boleh laa x de blur...

Aku pun x tau mcm mana aku leh dipilih saifulnang jadi junior cs.. sedar x sedar dapat senior photographer CS.. mmg berterima kasih kat adinang & saifulnang.. sbb bagi aku peluang jadi photographer.. byk lagi yang aku kena blajaq dari diorang.. terima kasih gak kat mukhrizlatif .

Satu ari nanti aku nak sgt2 jadi international photographer.. hope cita-cita aku jadi kenyataan satu ari nanti.. kena usaha bersungguh2. semua orang boleh ambik gambaq zaman skrg... dan semua org jugak bukan mudah nak jadi pro.. byk byk dugaan.. aku berterima kasih pada allah s.w.t atas limpah kurnia yang dia bagi..

so aku berkenalkan photographer2 candidsyndrome bermula dari

http://www.adinang.com
http://www.mukhrizlatif.com
http://www.udeyismail.com

so kalau ade salah dan silap dan kekurangan aku minta maaf k .. tq semua

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
+6012-2723510
udeyismail@yahoo.com
http://www.udeyismail.com
http://www.candidsyndrome.com


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net