THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 16-Jun-2007 17:18 Email | Share | Bookmark
Happy Father's Day


photographs by :udeyismail

Bila dengar lagu ebiet g ade "titip rindu buat ayah" buat aku rase sebak syukur pada Allah aku masih ade ayah n x dapat bayangkan kalau aku dah x de ayah & mak.. mungkin idup rase sunyi ketagih kasih sayang diorang kan. Kenangan dengan ayah waktu kecik memang banyak kalau nak cerita pon memang panjang lebar. Teringat lagi time aku sekolah rendah dulu.. pagi2 ayah antar naik motor waktu tu sempat lagi rase duit poket RM 0.30 waktu tu memang dah rase bebaloi kalau dapat 0.30 x sama dengan budak-budak sekarang nie. Teringat ayah pesan kita nak cari duit bukan senang, Ayah x pernah ajar anak-anak hidup senang dan ayah ajar bersyukur dengan apa yang ada dan ayah pesan kita kena ingat dengan apa kita berdiri. Dulu hidup ayah memang susah cari rezeki sebab nak besarkan anak2.. Bila anak-anak besar baru laa ayah rase senang. Ayah x pernah mintak balasan apa-apa dari kamu.ayah cakap itu laa tanggungjawab seorang ayah.


Kita akan rase bertapa besarnya tanggungjawab seorang ayah untuk besarkan anak-anak.Aku x pernah rase apa yang orang lain dapat. X mcm orang lain " Ayah nak moto", "Ayah nak Keta".aku x pernah rase semua benda tu..dari ayah baru aku paham ayah x nak ajar anak-anak dengan cara mewah ayah nak anak bersyukur dengan apa ade. Teringat lagi mase kecik2 aku memang takut sgt kat ayah sampai lalu depan ayah tunduk kepala..Time nak mengaji Al-quran pantang jek salah mesti kena pulas telinga aku beruntung sangat2 soal agama ayah x pernah lupa ajar anak2. Selamat Hari Ayah



*Thank Salina & geng dari Canada call i nanti kalau balik Malaysia calling k. Tunggu i kumpul duit kita lompat kat Canada sama-sama *

udeyismail


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net