THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 30-Jul-2007 04:55 Email | Share | Bookmark
Photo Documentary

 
 
 
 
 
 
 
 

* bila sedar ade kamera.. mula kelang kabut nak cari *




Waktu main untuk Anak-anak Orang Asli nie x sama dengan anak-anak melayu kat kampung dengan bandar bila saya tanya diorang nie.. kenapa main waktu tengah hari ade sorang budak orang Asli nie bgtau kitorang main waktu nie laa hari-hari kalau petang tolong mak dengan ayah kat hutan dengan kebun.. Bila Tanya kalau pegi hutan waktu bila pulak nak balik "kadang-kadang x tentu,boleh sampai malam duk hutan". Sebelum saya sampai diorang memang x sedar ade orang tengah ambik gambar diorang.. mandi lumpur dalam parit kecik.. terlompat sana sini.. best jugak tengok apa yang diorang buat..sebelum sedar kira semua nie x berseluar laa bogel mcm tu jek.. bila dah sedar ade kamera ade yang menyelam.. ade yang terus lari masuk semak dan ade yang kelang kabut cari seluar . yang slamber pon ade buat x tau jek... kering jek.. so mintak maaf kalau ade post gambar 18sx yang satu lagi kumpulan tengah tarik pukat ikan.. yang satu lagi kumpulan halau ikan dari depan.. mcm2 skill ade yang berlari ade yang merangkak.Tanya diorang banyak ke dapat ikan..dia jawab pon saya x paham..sgt "kat sini banyak ikan,Talapia,Baung dengan labi" Bila dia sebut labi jek mcm pelik pulak.. Tanya la diorang skali lagi " Adik Labi tu mcm kura-kura kan? "A,ah mcm kura-kura, Abang pernah makan x, Sedap!!! rasa lemak" Last saya pulak yang dia suruh try,ade budak menyampuk dari belakang.. potong cakap kawan dia.. "ko nie abang nie mana boleh makan, abg nie Islam mana boleh makan labi" Tergelak kejap kat situ.. saya ingatkan sebelum nie agama diorang islam.. X sempat borak panjang hujan nak turun .. saya pon kena patah balik ke keta... takut hujan lebat.. Insyallah entry nie akan bersambung lagi ...

More pictures click this link http://www.udeyismail.com/simpleviewer/asli2/index.html

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net