THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Jul-2007 20:44 Email | Share | Bookmark
Apa salah kalau mencuba



Apa Salah Kalau mencuba
Tak salah kalau kita nak try something.. at least kita nak tau apa yang kita x pernah tau kan. Kalau nak try benda yang lain sikit jek mula.. orang kat belakang cakap "ko x payah try laa.. buang masa jek.. x kan jumpa laa sesapa kat dalam tu. semalam ade laa bertanya kat orang mcm mana nak dapatkan budak2 yang kutip sampah, Ade pak cik tu cakap x payah laa nak g ambik gambar budak2 tu kalau tengok muka ko gerenti cabut lari laa.. dalam hati x cuba tak tau kan.. mcm-mcm laa dia cakap ,dia dah keje 13 tahun kat situ dah masak laa kat kawasan tu..bila dengar jek first mcm lemah nak teruskan Assigment waktu tu pulak waktu keje, Plan tu dah lama nak buat terlintas pulak odw Outstation.. bila buang sampah kat belakang rumah teringat pulak budak2 kutip sampah. Lepas jek kena tegur dengan pak cik tu.. aku rase x mo mengalah.. "apa guna aku datang jauh2 x dapat apekan.. peduli pe cakap pak cik tu.. x cuba mana laa tau.. sebelum masuk kawasan tu terpikir nak g kedai beli roti.. semua dah ok terus jek aku jalan kami masuk... waktu tu x bawak kamera sbb plan first rase sessi suai kenai hehehe.. x kan nak main redahkan.. First aku create satu cerita episod 1.. kena tahan bau sikit dengan sampah nie.. sampai bau melekat kat baju.. biasa la nama pon kawasan pelupusan sampah mana la wangi. 30 minit skali balik ke keta... duk tunggu x de orang langsung dalam pukul 11.30 pagi baru aku nampak sorang ppuan datang kat tempat sampah tu.. tengok kat belakang mcm bakul.. dalam hati apsal plak bakul dia kain batik pelik laa pulak?.. bila dia makin dekat jek baru aku nampak perempuan tu bawak baby kat belakang.. Ehhh alamak apsal plak boleh bawah baby datang tempat busuk mcm nie.. Kesian nak sara hidup terpaksa buat keje mcm tu, X mcm kita keluar dari perut mak dah cukup makan apa yang x cukup semua mak bagi, Nak keta bapak belikan.. Diorang kat tempat sampah tu mcm "kais pagi makan pagi, kais petang makan petang" yang paling sedihnya orang M*L** dalam zaman mcm nie ade lagi org kena sisih (ehh aku nie mcm bersamamu plak ). Citer terpaksa berenti kat sini untuk sambung kena tunggu untuk next entry k.. BERSAMBUNG



Full Entry The Reception June & adi Please Click This Link http://udeyismail.com/simpleviewer/june/index.html


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net