THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 3-Aug-2007 07:19 Email | Share | Bookmark


*gambar hiasan* mcm dalam mastika)

Hari nie genap 15 tahun lima orang kawan baik pegi..benda yang tiap2 tahun benda nie akan saya ingat sampai bila2. Tarikh hari nie laa waktu diorang semua pegi dengan serentak. Memang x leh bayangkan waktu tu..5 orang kawan baik dari mase kecik.main sesama. 3/8/1995 hari pulak 3/8/2007 kalau tengok dari masa,, memang dah berlalu dalam 15 thn. 1995 waktu tu dalam darjah 6 tengah sibuk dengan UPSR. Hari tu 5 orang kawan saya x g sekolah.. bukan takat x pegi sekolah ade yang langsung x nak sekolah sebab family diorang nie susah.. kena keje tolong mak ayah.. pagi pukul 6.30 pagi saya dapat tau semua kawan-kawan kemalangan bila tanya orang lain kemalangan dekat jalan.. nak confirmkan lagi citer waktu tu.. terus ke rumah mak bapak diorang .. sampai ayah dengan mak diorang pon langsung x tau benda tu jadi.. yang diorang sedar anak-anak bangun awal pagi nak pegi keje.. Waktu diorang semua nie keje kat Sungai Petani, Kedah.. Awal pagi terpaksa bangun pagi dari pendang ke Sungai petani. Sebelum tu semua arwah pernah cakap dengan saya "kalau kami dapat gaji nanti,kami nak jalan jauh". Memang x sangka dan memang betoi diorang pegi jauh. Dapat Call Dari polis sungai petani waktu tu ayah saya yang angkat,time tu x semua orang guna telefon rumah, Polis bgtau yang semua kawan-kawan dah tak de" First semua family mcm x leh terima dengan benda tu.. diorang mcm x percaya.. ade yang x leh tahan terus rebah sebab dapat tau arwah kemalangan dengan keretapi dekat sungai Tok pawang, Sg Petani.. 5 orang kawan saya mati terseret 12 KM.. Terkejut bila semua dengar kena seret 12 KM.. mmg jarak jauh gak.
Memang Sedih Waktu tu bila dapat tau berita tu.. Van yang diorang naik kena langgar keretapi ade yang tercampak dan ade yang kat dalam van.. bayangkan sebiji Tin coke yang kena pijak rapat.. Benda nie pernah masuk news dulu.. Kemalangan ngeri. Kalau nak diceritakan kat sini memang terlampau panjang. Sebelum Arwah2 meninggal kira seminggu sebelum kejadian diorang pernah ambik gambar tengah landasan keretapi.. x sangka kat situ jugak diorang balik


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net