THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 20-Aug-2007 20:06 Email | Share | Bookmark
Apa korang buat bila cuti sekolah ?

cita2 nak jadi pelayar
jump
yoga
 
we are kampung boys
nak runtuhkan titi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










Apa yang korang buat bila cuti sekolah ?

Cuti sekolah sure korang suka kan ?.. time cuti sekolah tu laa nak g jalan2 dengan parent holiday la.. ade yang mak bapak bawak pegi zoo.. bagi saya plak cuti sekolah memang habiskan kat kampong jek. Cuti Sekolah tu laa pulak orang ambik peluang buat wedding laa. Waktu cuti sekolah wedding memang merata nak2 dah dekat bulan puasa nie.. semua aktiviti kena rehat kalau dah bulan puasa.. wedding plak mana leh buat time bulan puasa melainkan Chinese.. tapi untuk tahun nie bulan puasa jatuh bulan 9. kalau x salah Chinese wedding x akan buat bulan 9 , diikutkan kata orang cina sendiri bulan 9 nie bulan x de luck betul atau x ?.. itu ikut kepercayaan orang cina dan bagi orang melayu memang x de halangan bagi setiap bulan Cuma tolak bulan puasa sahaja.. berbanding pulak diluar daripada KL kalau nak buat majlis kena tunggu hari cuti sekolah.. kalau cuti sekolah time tu laa yang paling sesuai nak buat majlis apepun. Kalau kat kl nie x kira bulan semua bulan sapu bersih jek. Lepas jek semua adik-adik kita nak start sekolah pulak mak dengan ayah mula pening kepale sbb sibuk nak uruskan belanja untuk sekolah anak-anak, Dengan Baju sekolah baru,kasut baru pendek kata budak sekarang nie semua nak baru laa.. bagi yang x mampu terpaksa kena pakai baju lama.. nak cari duit tu bukan benda yang mudah nak pulak yang dah ade keluarga.

Selama 2 tahun nie saya belum pernah attend ke umah orang kawin sebagai Guest ,ade jugak yang orang invite gie.. tapi x dapat nak datang atas sebab yang tertentu laa.. kalau pegi sebagai Wedding photographer tu memang tiap2 minggu laa.. bila laa nak rasa mcm guest nie ?.

Ku ingin Terbang Jauh Satu hari nanti

Kawan-kawan satu hari nanti mungkin tercapai dengan mungkin x tercapai.. Insyallah dalam list pon dah tertulis saya akan terbang.. Kenapa saya nak terbang ?. Nanti dikutkan dalam Malaysia nie pon belum habis explorer lagi dan cuba nasib kat luar untuk photo documentary satu hari nanti . Photo Documentary untuk Sape?.. Ape yang saya buat nie untuk nak puaskan hati sendiri sambil tu nak buat Personal Artwork untuk photo documentary dan nak bawak nama Candidsyndrome lebih jauh lagi.. selama nie orang kenal Candidsyndrome sebagai satu Team Wedding photographer. Dalam Candidsyndrome semuanya ada bukan setakat wedding malah lebih daripada tu. I LOVE PHOTO JOURNALISM, PHOTO ESSAY,PHOTO DOCEMANTARY & WEDDING PHOTOJOURNALISM .Kenapa Pilih kat luar dan kenapa x Malaysia ?. Kat Malaysia nie ade benda yang kita tak tau dan ade benda yang kita tau.. berbanding dengan kat luar.. benda yang langsung kita x tau.. selalunya kalau masa saya free x de buat pape.. saya akan keluar dari KL bergantung pada ade yang saya rancang bukan saya buat semua tu ikut kata hati.. kalau ikut kata hati sure laa mati akal nanti. Kalau semua ok dari segi kemampuan insyallah semuanya akan berjalan dengan lancar . Untuk kawan-kawan tunggu untuk next photo documentary ramadhan x lama lagi.






UDEYISMAIL

Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafar


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net