THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 3-Oct-2007 22:24 Email | Share | Bookmark
Berjumpa lagi kita


Selamat datang ke Kampung pengkalan Ara, Chenderung balai







Sampai ada tidor bawah katil pon ade hehe photographs by : udeyismail


kadang-kadang boleh tersilap basuh kasut orang lain photographs by : udeyismail



penat punya pasal lepas baca al-quran mcm nie laa diorang


Shafiq Akmal photography by : udeyismail



Bulan Puasa selalunya murah rezeki untuk anak-anak yatim.. bulan puasa diorang sibuk susun jemputan kesana kesini.. Masa kat Teluk intan mak long ade cakap nak datang kl bawak budak2 tu jalan2 sambil tu beli baju untuk diorang semua.. mula2 pernah Tanya mak long. “mak long baju untuk diorang dah beli belum” mak long cakap dia dah tempah awal lagi.. sebelum puasa.. wahh cepat ekk mak long tempah awal2 untuk diorang semua nie.. cakap mak long nanti x payah susah2.. jauh betul mak long tempah baju untuk diorang sampai ke tapah.. mula2 nak bawak diorang ke tapah sebab nak ukur baju.. dan mak long ade cakap tempah baju kat orang tapah tu murah satu pasang baju dia ambik RM5 jek.. memang betul murah.. syukur laa time2 mcm tu ade orang derma untuk diorang.. orang tu cakap dia tolong ikhlas.. murah rezeki untuk orang tu.. sebut pasal baju saya memang ade satu citer sedih yang boleh buat semua orang tersentuh sampaikan saya x leh simpan cerita tu.. benda tu jadi pada hari yang sama.. citer saya dan amira.. buat masa nie belum sesuai lagi untuk saya ceritakan semua tu.. insyallah kemungkinan esok akan kuar cerita nie.. perasaan saya bila tengok amira menangis depan saya.. dengan sebak dia lari masuk bilik.. mungkin malu ..insyallah citer nie akan kuar.. x lama lagi

Semalam dalam lepas berbuke terlampau letih terlelap sampai pukul 10.. bila tengok jam teringat plak budak2 tu.. dan teringat hari nie diorang kat kl.. telefon mak long dah tidor belum.. mak long bagitau nak tidor dah.. dia ajak sahur sesame dengan budak2 tu pagi tadi.. bila mak long ajak memang susah nak tolak sikit.. waktu plak x de wat pape mulanya nak siapkan documentary pasal diorang.. so x pikir panjang terus ke TTDI dalam kul 12 padahal mak long suruh datang TTDI kul 3 pagi tadi.. x pe laa dalam hati datang awal boleh laa belikan diorang semua roti canai kat kedai mamak ,bila nak wat U turn terus tempoh road block depan dengan Menara IBM.. kena tahan mintak IC dan lesen lepas tu polis tu Tanya “kamu tau ape salah kamu”.. memang x pasti la ape salah saya time tu.. rupa2 x boleh U turn.. memang dapat satu surat .. x pe laa nak buat mcm mana kalau dah salahkan.. lepas pick up roti canai 40 keping terus g umah mak long kat TTDI.. Sorry sangat2 untuk semua yang saya x sempat ajak dan isnyallah hari sabtu nie saya akan jumpe lagi budak2 tu.. sampai jek kat umah mak long bukak pintu jek.. kat depan ruang tamu macam orang kena Boom bersepah tidor.. bayangkan 30 org tidor depan ruang tamu.. takut jugak kitorang terpijak diorang  . Tugas saya, Hafizismail dan mat tolong kejutkan diorang sahur.. mcm2 perangai budak2 tu.. ade yang tidor balik laa.. ade plak mamai.. cari pintu kuar.. apepun seronok sahur dengan diorang sampaikan saya sendiri belum tidor skrg nie.. nak siapkan cerita nie.. Temankan budak2 tu kat playground pagi buta kul 5 pagi memain.. dalam 5.30 terus balik sbb esok nak keje.. nie jap lagi mmg tersengguk kat depan meja jap lagi.. apepun TQ hafizismail http://www.hafizismail.net , Junior photographer saya sendiri hazmil japilus http://hazmiljapilus.fotopages.com dan mat.. TQ for Donation untuk diorang semua pagi tadi.. Hanya Allah dapat balas apa yang korang buat pagi tadi.. Sekian Dari crew singgah Sahur


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net