THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Nov-2007 16:43 Email | Share | Bookmark
Berbangga dengan apa yang ada


one litle boy of aborigin freshen up himself by having a deep cold dive into the river photo by : udeyismail



photograph by : udeyismail

Berbangga dengan apa yang ada

Setiap apa yang kita buat untuk diri sendiri patut kita bangga.. pencapaian dan anugerah diluar jangkaan
yang belumnya kita x pernah bermimpi apa yang kita dapat. Tidak salah jika kita berbangga dengan tahap pencapaian
kita selama ini. Patut berbangga dengan usaha gigih dengan berkerja kuat bagi meningkatkan diri dari masa ke semasa.
Bagi saya dulu saya x pernah bercita-cita nak menjadi photographer atau bermimpi dengan kejayaan saya sebagai
sorang photographer. Mungkin tu semua rezeki kita sampai kita pon x pernah tau dan sebelum nie kita pikir
"apa aku nak jadi". Berlatarkan belakangkan pendidikan dalam IT satu benda yang bukan pelik bila bertukar
kejaya sebagai photographer.. sesetengah orang akan cakap benda pelik"Ambik IT tapi kenapa leh Jadi photographer".. Tanggapan orang x semestinya akan betul walau tinggi atau bertimbun ijazah & Master kita dapat.. belum tentu lagi hala tuju "Rezeki Tuhan yang bagi".. Bergantung dengan usaha yang kita buat. Saya x pernah ada ijazah mahupun sijil dalam photography dan saya hanya berdiri dan berbangga dengan "Passion ". Tak de Passion setiap yang kita buat tak akan menjadi walau sebesar mana benda yang kita nak. "Tak salahkan kalau kita bangga" bukan berlagak dan sombong.. Jika kita selitkan usaha pasti kita berjaya,, x caya cuba buat dengan usaha.

Waktu tidor Saya dalam sehari hanya 3 jam. dalam masa 3 jam tu laa waktu yang sesuai untuk rehat saya.. biar pun menjejaskan kesihatan (sebab tu laa kurus kot). Setiap hari saya akan pikirkan "apa yang aku boleh bagi untuk semua dan ape yang aku boleh bagi untuk diri sendiri" Cari gambar yang terbaik untuk tontonan semua. Lahir saya bukan dari orang kaya,bukan anak YB,Datuk dan Tan sri, Lahir saya sorang orang biasa "anak kampung" sebagai anak kampung cari jalan untuk berusaha teruskan hidup dengan bantuan diri sendiri. Dengan berkat doa sampai kehari ini saya dapat berdiri dan tanpa korang semua juga laa saya berdiri tegak.. TQ semua

Photo Stock Online : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
Online fotofolio : http://udeyismail.wordpress.com


UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
udeyismail@yahoo.com
Http://www.udeyismail.com
YM : student_critical


The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net