THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Jan-2008 21:41 Email | Share | Bookmark
Travel Blog : Episod 1


Monk photo by : udeyismail

Thailand Police Railway Station photo by : udeyismail

The best photo selection

The Best photo Selection






1/1/2008 Kami mulakan perjalanan Dari Kuala lumpur ke Hatyai dengan Keretapi.perjalanan kami ambik masa selama 8 jam kalau diikutkan tu pon bergantung dengan kelajuan keretapi sendiri la.. nak mulakan perjalanan tu mmg rasa seronok sangat maklum la nie perjalanan pertama kami dengan cara beg pack. Orang duk sibuk kuar celeb new year kitorang sibuk dengan packing barang. kalau diikutkan plan asal memang saya pegi secara solo.. last2 minit mukhriz ambik keputusan nak join sekali dalam trip 2. Ok laa kurang2 x boring sangat ade gak kawan nak berborak.. Tiket keretapi dari Kuala lumpur ke hatyai x de laa mahal.. rase semua mampu rm57 sehala.. Alhamdulillah semua services ok.. Time kasih sekali lagi kat KTMB. Bagi sesapa yang rasa nak ke hatyai leh laa rase naik keretapi.. x mahal.

Bertolak dari KL pukul 8.45 mlm masa memang tepat laa.. x de delay2 masa perjalanan..bler dah masuk gerabak atas bawah semua penuh dengan pelancong.. bila tanya nak g mana..semua cakap nak ke hatyai jugak. Pepun Sepanjang perjalanan tu memang best sgt.. sampai la masuk ke border Malaysia -Thai . Dari pada Padang besar ambik masa 45 minit ke Bandar Hatyai x berapa jauh sangat laa kan.. Bagi yang nak drive jalan paking dekat Bukit kayu hitam la.. Dalam pukul 2.00 baru laa kami sampai kat hatyai lega laa perjalanan semua ok . Bila turun jek dari train terkejut sekejap dengan tengok keadaan mcm kelam kabut.. x tersusun.. mcm aku nie balik ke zaman 1980, Dengan keadaan Stesen keretapi lama.. lepas tu biler kami turun dari train semua orang pandang jek.. Dengan org sibuk duk tarik pelancong.. kami nie kira ok jugak sebab muka dah nampak mcm Thailand diorang kurang bagi tumpuan laa sangat. Bila tengok Orang-orang meniaga penuh jek kat dalam station sampai ade yang bawak troli besar sanggup seberang landasan panjang semata-mata nak meniaga punya pasal. Mata ade duk tengok Ayam Goreng dengan pulut.. Tu makan yang paling popular kat area Selatan Thai.. Makan dengan Ayam goreng,pulut & bawang goreng.. Mukhriz x tahan tengok ayam goreng dia hehe.. waktu tu sempat laa ambik gambar sikit2.. nak ambik lebih2 sbb bawak beg berat kat belakang.. pepun turun jek dari train Terus g Kaunter Tiket untuk perjalanan seterusnya Hatyai - Bangkok .. Bila tanya kat kaunter tiket nak ke Bangkok dah habis sama jugak dengan Esoknya.. dia kata sebab Tahun baru.. Tu pasal tiket cepat habis.. nak x nak kami kena laa stay kat Hatyai untuk 1 hari.. BERSAMBUNG

Balik dari Bangkok Terus dapat Demam..

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net