THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jan-2008 18:16 Email | Share | Bookmark
Thaipusam 2008

A Malaysian Hindu devotee recites a prayer before beginning his
A Malaysian Hindu devotee
A Malaysian Hindu devotee
 
 

Devotees prepare for the celebration by cleansing themselves through prayer and fasting. On the day of the festival,





Celebrated by Hindus on the tenth month of the Hindus calendar. It is believed on this day the stars, photograph by : udeyismail

For More Picture http://udeyismail.wordpress.com

Thaipusam 2008 dah pon habis.. kat batu caves tu dah mcm jadi kampung kitorang pulak.. sampai 2 hari kat sana. Hari sebelum Thaipusam tak banyak orang sangat.. cuma ada upacara mcm hari sebenar laa.. pepon keje first sekali nak kena tengok keadaan tempat mcm mana dulu.. nanti senang nak plan shot . Waktu hari sbelum thaipusam boleh la lagi nak dapatkan gamb kat tangga atas.. Sebelum nie saya x pernah ambik gambar thaipusam kat kat batu caves, nie laa pengalaman yang pertama skali dapat g life shot kat batu caves sendiri..

Untuk Hari sebenar thaipusam aku dah terpacak kat Batu caves pukul 6.30pagi .. sebab ape nak kena datang awal.. banyak benda yang kita kena pikirkan . 1 pertama sekali takut jamm lepas tu susah nak dapat parking keta.. yang ke-2 plak nak dapatkan shoot awal pagi.. sbb pukul 6-7 pagi cuaca cantik.. tgh pagi skit boleh tengok photographer punya laa ramai gila rase kalau kumpul leh laa join bawak kavadi semua.. bersusun lens.. sampai pukul 12 photographer dah mula kurang.. aku plak duk garu kepala x dapat gamb lagi.. gamb mmg byk laa kat dalam cf cuma nak gamb terbaik.. lepak dgn bro sham kejap.. duk tak puas hati.. kena repeat balik laa kata kat sham.. Alhamdulillah pe yang aku buat x rugi pegi repeat balik.. boleh laa gamb yang nak dipakai untuk story.. balik je rumah badan x sedap nie duk tengah update pon terasa badan mcm lemah... hope ok lepas ambik air sembahyang.. mintak2 x jadi benda2 pelik atau mengikut.. pepun visit habis semua blog aku nanti

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net