THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 27-Feb-2008 00:09 Email | Share | Bookmark
Recent Work : Photojournalism blog


Gambar diatas tidak ada kaitan atau berunsur politic hanya untuk tatapan semua

For more picture click HERE

Seronokkan Kalau kita buat kerja yang kita suke.. x jadi masalah kalau kita suke janji kita senang dengan apa yang kita buat. Tu laa waktu aku free mcm nie la keje aku.. keluar sana sini cari bahan sikit.. Sebenarnya bukan pe pun aku mmg suke keje2 mcm nie.. bukan nak jadi press sekurang2 nie sebagai latihan dan portfolio aku.. yelakan nie laa pengalaman aku yang pertama ambik gambar pasal election sebelum nie x pernah ambik gambar mcm nie.. Seronok bila tengok gelagat orang dan capture hidup diorang.

Photojournalism nie memang aku minat sesangat sebelum aku kenal benda mcm nie.. wedding photography laa banyak mengajar mcm mana aku nak capture sesuatu benda.. tiap2 hari kadang tu bergantung pada keadaan laa kala banyak keje tu.. terpaksa la kena siapkan keje sebelum keluar.. kalau dah siap keje boleh la jalan cari assigment dan lagipon benda mcm nie kena rajin mencari dan kena gak kenal orang-orang luar..

Sebelum keluar nak buat satu assigment aku dah pikir gambar apa yang aku boleh buat kalau aku g.. dan apa motis aku nak pegi sana.. memang laa apa-apa keje pon kena plan dulu.. dan tau pe yang korang nak buat nanti x jadi blur. Kadang mata kita x sama.. apa yang aku nampak x semestinya korang nampak dan apa yang korang nampak x semestinya aku nampak.. so kena asah mata tu bagi tajam.. nie laa latihan aku kalau tiap2 minggu.. kalau aku leh buat kenapa korang x leh buat.. insyallah ade usaha jek ALLAH bagi jalan cuma kita jek nak gerakkan dia mcm mana.. pepun check blog dan klik link tu k dan jangan lupa tinggalkan komen korang semua.. Enjoy

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net