THE WEDDING PHOTOGRAPHER | UDEYISMAIL|

By: udeyismail Wedding Photojournalist

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 4-Mar-2008 18:59 Email | Share | Bookmark
Berdiri dan megah dengan satu nama




dipinjam dari sapex , Photo by : Saifulnang

Minggu nie satu opis CS kena demam Ultraman.. habis dari Boss sampai laa anak buah kenan Ultraman.. tapi tadi Saiful x bawak topeng.. sape sruh x bawak haha.. nie birthday eqhwan punya pasal laa.. habis kemaruk nak jadi Ultraman.. gambar kat atas tu.. barisan ultraman tapi hari nie aku kena jadi Jahat, Kena jadi Raksasa.. Biasa laa Hero x kan sll jadi herokan kena laa jahat sikit.. tak pa hari nie aku bagi peluang kat korang semua.. dari barisan tu.. nama-nama adik Ultraman . Ultrapex (Ultraman yang ade kelebihan jambang dia) ,Ultratam,Ultraini(nie yang sll kacau Ultradey time aku buat keje dan dia nie Ultraman yang mengamalkan konsep Islam Hadhari... sbb lahir dari Ultraman bertudung),ultracik (sebab dia adik kecik pada abang2 Ultraman dan kakak Ultraman) dan x lupa Ulraney (Ultraman sunburn).. yang geng jahat nie aku dengan adi nasib baik Mukhriz x de..

apepun pangkat dan gelaran diorang semua.. diorang memang best.. biler aku datang office ade laa 2,3 orang nie sll usik aku.. ade yang x puas hati bler tengok aku senang.. pe yang buat diorang sll kacau tu.. x leh nak bagitau laa kat sini Rahsia laa kan.. Best bila keje dengan diorang happy.. bila menyanyi dalam office plak ade tukang sambung.. Kami bangga sbb dapat berdiri sesama. serious seronok jek kalau dapat g jumpa diorang walaupun aku x sll datang Off. Setiap dari diorang nie ade kelebihan masing2. Bulan depan kitorang Terbang bercuti ke luar negara reramai.. bawak satu team g jalan2 kat luar.. Thank utk Saifulnang sebab banyak bagi peluang pada kitorang photographer CS nie.. sedar x sedar dah 2 tahun aku dengan CS.. walaupun x lama bertahun2 aku bangga sebab.. tahap pencapaian yang singkat.. Berdiri dengan Satu nama dan tersohor dengan satu nama.. Dari Malaysia sampai laa Ke kota London nama disebut2 nak berjaya bukan laa satu perkara mudah..Nak jadi photographer memang laa senang.. kumpul jek duit dan cukup beli camera,bila dah dapat kamera DSLR korang dah kira photographer,wedding photographer ke,photojournalist ke, itu semua boleh dikatakan kerjaya dengan bergelar sorang Jurugambar.. Tapi bagi aku mmg mudah nak jadi mcm tu.. tapi nak jadi tersohor dan hebat bukan satu benda yang senang untuk dicapai dan banyak memerlukan pergorbanan tidak dari segi ape.. sabar tu ade laa perkara penting lakukan sesuatu kerja dengan minat "PASSION" pasti berjaya diselang dengan tekad dan usaha.. korbankan masa muda untuk seketika. setiap kejayaan ade jalannya.. apepun CS TEAM selalu Rawk ..

Bagi Ayah dan Mak sampai Sekarang belum tau aku nie sorang Photographer.. sampai tahap macam tu .. tapi bagi akak dengan abang aku tau laa aku nie photographer.. mak ayah tau laa sebab aku sll balik kampung bawak kamera besaq.. tak tau laa plak anak dia nie tukaq ambik gambaq. Nanti orang kampung kata Anak Hj Wan Ismail Tok penghulu laa tukaq gambaq..dah jalan sampai jauh pon mak ayah x tau lagi hehe.. sampai satu masa mungkin diorang tau laa anak dia nie.. Dari Sorang IT Specialist tukar kerjaya pada tukang ambik gambaq sure laa orang kampung pelik.. ade Kelayakan tp lari bidang.. pepun seronok kalau buat keje yang kita betul2 suka.. untuk pengetahuan semua aku nie memang Anak Jati KEDAH, mana mai PENDANG Mai.. aku dah p jauh.. orang pendang pon x tau.. mungkin Orang sana x kenai kot nama udeyismail nie.. dulu kawan-kawan panggil Solah.. mana tau orang kat sini kenai nama tu.. Sila laa Email atau YM aku.. Eratkan balik silaturahim hehe.. Walaupun sekarang aku jarang balik .. sampai nak tunaikan kewajipan pengundi pon x dapat balik.. bukan x balik x register pon haha... pepun Selamat Mengundi untuk semua.. ingat UNDI ADALAH RAHSIA

UDEYISMAIL
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 012-2723510
Email : udeyismail@candidsyndrome.com
Official Website : http://www.udeyismail.com
Photo Stock : http://www.flickr.com/photos/udeyismail
YM : student_critical

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net